TENIM UN NOU ESPAI WEB !!!

TROBA TOTES LES NOTÍCIES AL NOU ESPAI WEB! 

http://agora.xtec.cat/escpompeufabra/

Publicat dins de General | Deixa un comentari

CELEBREM LA PASQUA I INICI DE VACANCES AMB LA TRADICIONAL MONA

Cicle Inicial, 1r i 2n elabora la seva mona.

Com cada any i respectant la tradició incorporada també a les nostres aules, hem elaborat la típica mona de Pasqua anticipant-nos a la setmana Santa. Pa de pessic, farcit de melmelada de maduixa , empastifat de xocolata , guarnit amb dolços decoratius, i coronat amb una figura de xocolata, conill o gallina que més dona, si la xocolata és bona, acabem de la millor manera aquesta mona de Pasqua, menjant-nos la ¡!  Ummm! Que bona!

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

TALLER GUSTUM CICLE INICIAL A LA FIRA DE SANT JOSEP

Elaborant un esmorzar saludable

El divendres 17 de març en 3 grups integrats per l’alumnat de Cicle Inicial i per torns, vàrem participar en el Taller Gustum, esmorzar Saludable a la carpa de la Diputació a la Fira de Sant Josep de Mollerussa. L’experiència va resultar molt satisfactòria, i enriquidora. Vàrem ser atesos per unes autentiques xefs que van combinar els ingredients amb unes bones explicacions per tal d’elaborar  un esmorzar saludable. Ataviats amb gorres de cuiner, l’alumnat va elaborar un esmorzar amb poma, cereals, iogurt i xocolata que es van endur en terrines. Va ser una manera ben efectiva de combinar pedagogia culinària amb el gaudi de l’ambient firal.

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

1r VISITA A LA BIBLIOTECA

L’alumnat de 1r de Cicle Inicial va visitar la Biblioteca Comarcal Jaume Vila, en concret l’espai dedicat al públic Infantil i Juvenil, que conté els exemplars de literatura i de coneixement adequats a aquestes edats. Les bibliotecàries van explicar de quina manera es distingeixen els llibres segons l’edat a qui van dirigits. També ens van fer participar en una activitat de coneixement de les dades d’un llibre, el seu autor, il·lustrador i editorial. I finalment vam acabar amb un bany de llibres, mirant i remirant un munt de contes, a quin més interessant!

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

EDUCACIÓ VIAL AMB ELS MOSSOS D’ESQUADRA (1r)

El dijous 15 de març vam rebre la visita dels mossos d’esquadra per a fer una sessió d’educació vial que va consistir en una assemblea col·loqui sobre la feina dels mossos d’esquadra de trànsit  i l’execució d’un joc d’educació vial.

Ens van explicar normes d’educació viària   que afecten a la nostra seguretat com a vianants i també com a usuaris de vehicle i també la funció dels agents de trànsit .

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

AUDICIÓ DE L’ESCOLA DE MÚSICA

L’alumnat de 2n vàrem anar a l’Amistat a fer una audició de l’orquestra infantil de l’escola de música de Mollerussa. Tots vam poder gaudir molt de l’actuació.

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

SUC DE TARONJA, FONT DE VITAMINES

Dins el programa Pla de Consum on la nostra escola Pompeu Fabra està adherida, l’alumnat de 1r A i 1r B de Cicle Inicial, hem aprofitat la dotació de taronges per elaborar suc de taronja, altament saludable. L’antítesi perfecta als sucs elaborats industrialment .

Esprémer les taronges i veure com poc a poc la gerra s’ha anat omplint ha estat una experiència molt gratificant i més encara quan l’hem degustat.

Esperem tornar a provar ho una altra vegada!

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

Teatre a l’escola : Una Carretada de Contes

El diluns 5 de febrer l’alumnat de Cicle Inicial, 1r i 2n de Primària hem assistit a la representació teatral “Una Carretada de Contes” a càrrec de La Guilla Teatre. Un actor i una actriu ens han descobert a través de la interpretació d’un munt de personatges, diferents històries. Començant amb  la presentació de dos viatjants , la Filigrana Gràcia i el Joseph Tour que amb el seu atractiu i original carro ens han explicat un grapat de contes, ajudats de màscares, objectes i titelles que han fet d’aquest relat, una estona divertida i entranyable.

Començant pel Camí que no duia enlloc, seguit pel Mig Pollet, Margarit el Cabrit, entre altres i acabant per La vall del riu d’or, hem gaudit d’una sessió de teatre magnífica.

Felicitem a la Meritxell Morera i al Pere Farran , actriu i actor, pel seu gran treball artístic i plàstic, doncs ens consta que també són ells els creadors del carro, objectes i màscares que apareixen en aquesta representació. Enhorabona! I contiueu amb tan d’encert!

 


Publicat dins de General | Deixa un comentari

CELEBREM LA CASTANYADA!

L’alumnat de Cicle Inicial celebra la castanyada amb diferents activitats. La jornada transcorre divertida i amena. Pel matí gimcana de tardor amb diferents jocs: la xarranca, saltar a corda, tres en ratlla entre altres. Un molt bon disseny d’activitats amb un bon control del temps, i l’assaig a les classes d’educació física permet la fluïdesa en el desenvolupament de la gimcana. Gràcies professor d’educació física! Després d’esmorzar, taller de punts del llibre. Aprofitem les fulles dels arbres que ens brinda la seva caiguda lliure en aquest temps tardoral i construïm un punt del llibre al nostre gust.

Per la tarda assistim a la ja clàssica desfilada i ball de castanyers i castanyeres de 6è, que cada any ens fan passar una estona divertida i animada. Gràcies alumnat i tutores de 6è !

I finalment la castanyada, unes esplèndides castanyes ens esperen.

” Calentes i grosses , qui en vol ara que fumen?”

I ara donem la benvinguda al novembre. “Ditxós és el mes que entra amb panellets i acaba amb greixets”.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

SORTIDA DE TARDOR . ASSOCIACIÓ ASSOCIACIÓ ALBA DE TÀRREGA

El 17 d’octubre Cicle Inicial , 1r i 2n de Primària vam realitzar la primera sortida del Curs Escolar 2017- 18. El destí Tàrrega. El lloc , instal·lacions de l’Associació Alba. L’objectiu , participar en els tallers dels Artistes, i dels Arrugats. Visitar el recinte amb les seves diferents dependències i usos i apropar-nos al món de la gent diferent.

En el taller dels Artistes, vam experimentar el dibuix i pintura sobre tela, l’estampació. Vàrem donar lliure sortida a la creativitat. Properament ens enviaran les nostres estampacions que podrem utilitzar cosint-les sobre roba, emmarcant-les com un quadre…etc.

En el taller dels arrugats, només entrar ens vam sentir envaïts per la dolça flaire de la vainilla, que dóna aquell toc tan especial a totes les diferents especialitats de producció,els vanos,cubanos, cubanitos i els arrugats. Vàrem experimentar la creació dels arrugats , que com el seu propi nom indica , és arrugar un tros de massa per regar-lo amb xocolata. Hi ha un llibre molt interessant titulat Els arrugats, que conta l’origen dels mateixos. Com d’un error, surt una llepolia tan fina. El conte està escrit pel inoblidable i enyorat periodista Carles Capdevila, que el va escriure després d’haver visitat l’Associació Alba.

La visita al recinte va ser molt interessant, fent un recorregut per la bugaderia, menjador, sala d’estimulació sensorial entre altres. Ens vam admirar de la quantitat de roba que renten i planxen a la bugaderia, donant servei a molts establiments importants com els CAPS (Centres d’Assistència Primària) i els Hospitals de Lleida.

També tenen un hort on cultiven diferents hortalisses i un gran equipament esportiu on vam ser rebuts i on vam dinar. El dia va ser formidable, ens va acompanyar un sol lluminós i una temperatura primaveral, la relació entre tots els companys i companyes va ser optima amb bona avinença i gaudint de la sortida. Ah! I vam ser obsequiats amb una bossa degustació de les dolces especialitats de la casa. Mmmm! Per tornar- hi!

Des d’aquí volem donar les gràcies a tot el personal que ens va atendre i agrair-los el seu treball modèlic i la seva gran funció social. Associació Alba,sou grans, molt grans!

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari