Salsa pesto genovese

INGREDIENTS:

 

  • 100 g d’Alfàbrega fresca, només les fulles.
  • 200 g de formatge Parmesà.
  • 75 g de pinyons.
  • 2 Grans d’all.
  • 160 ml d’oli d’oliva verge extra.
  • Sal.   

ELABORACIÓ:

  1. Separem les fulles d’alfàbrega de la tija, les rentem i assequem a consciència.Per eliminar tota l’aigua.
  2. Mentre les fulles d’alfàbrega s’assequen, pelem els grans d’all, els tallem en dos, al llarg, i retirem el germen.
  3. Torrem els pinyons en una paella, sense oli.
  4. Col·loquem tots els ingredients en el got d’un robot de cuina, juntament amb la meitat de l’oli i un polsim de sal, i triturem.
  5. Quan hagin obtingut unes farinetes i no s’aprecien trossos de pinyons ni d’alfàbrega, deixem de triturar per a afegir la resta de l’oli.
  6. Triturem de nou, només per a integrar l’oli.

 

Arnau Llanos Perez