Aquest món està boig!

Aquest món s’està tornant boig; almenys és al que a mi em sembla! Seguim igual: roda de premsa, ajustaments, malestar…; però la crisi econòmica en que estem immersos no permet cap altra acció, o almenys això és el que ens fan creure! Continuem amb les retallades, i amb elles la gran devalua d’un servei públic de qualitat. Crec,  però que amb la premisa de que són temps difícils, el que estan duent a terme els nostres governants, són accions que dificulten el dia a dia de l’estat del benestar. Personalment, anem endarrere a passos agegantats!

És tal la situació de crisi econòmica que estem vivint, que s’ha arribat al punt d’acceptar tal endarreriment en educació i sanitat, que la gent, la societat, els mitjans de comunicació… ja ni  els importa tenir uns serveis públics de qualitat quan ja no hi ha diners ni per cobrir les necessitats bàsiques. I com sempre, com en tota crisi, el més afectats són els que menys recursos tenen!

El més preocupant de tot és la sensació de por que des dels mitjans de comunicació ens arriben. Por, que només fa que “justificar”, si realment es poden justificar, les continues retallades a uns serveis, que ben pensat, deixen de ser de qualitat, si és que algun dia van arribar a ser-ho. (Vull pensar que sí)

Deixeu-me en primer lloc, que en dubti sobre la situació actual. Crec, que sí que es poden portar altres ajustaments econòmics; però que els “caps” pensants sobre educació i sanitat prefereixen cobrir a qui en el seu dia els va “endollar” un càrrec públic, a fer noves propostes d’ajustaments. Sempre m’he preguntat perquè els consellers i conselleres, en els seus Departaments, no es relacionen amb la quantitat de mestres bons que hi ha. Pot ser no interessa!  Com més lluny, millor!

Seguint el fil de la conversa, el món s’ha tornat boig. Normalitzem qualsevol retallada a l’ensenyament públic, però trobem correcte “rescatar” un bank amb diners públics. Tenim aeroports sense ús, tenim obres faròniques, estacions dalta velocitat sense passatgers ni trens, tenim un IVA en comparació a la resta d’Europa, i uns sous molt miserables si els comparem amb la resta d’Europa….Com pot ser que la gent, la societat no li importi, i fins i tot trobin normals les retallades en aquest sector, quan l’educació dels seus fills és la que s’està posant en joc. Hi ha països emprenedors i valents,  que afirmen que és en aquests moments de crisi que cal invertir més en educació…, però bé, suposo que en aquest país, el meu país,  les coses no funcionen així.

Sembla que no s’adonin que a qui estan retallan, és a la seva família, als seus fills i filles, als seus pares…, clar que ells s’excusen amb un, si vols tenir les necessitats ben cubertes, a pagar s’ha dit! I com sempre, a rebre? Els mateixos, els més desvalguts, els que tenen menys recursos.

Així doncs, i per acabar, tenim un país que està tirant endarrere a passos agegantats, que en comptes de mirar endavant, només s’està mirant endarrere. Tenim una colla de banquers (molt corruptes) que no els ha tremolat la mà en posar-se sous desòrbitats, tenim un país que és dels bancs, quan jo voldria que el meu país fos meu i de la resta de persones que hi viuen! Ah, me’n oblidava, i tenim una colla de polítics que ens han portat fins aquí, i ara no saben treure’ns…

En fi, que continuin les retallades, que a part de tocar ós, a mi ja m’estan tocant la moral!

 

 

Quant a Pep Andreu

Mestre especialista d'Educació Física, pare de dues filles. Apassionat pel món de les TIC, i "twittero" quan el temps lliure ho permet. Amant de la lectura i l'esport en general.
Aquest article ha estat publicat en Crisi, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Aquest món està boig!

  1. CARME diu:

    Ok, Pep.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *