La brúixola

La brúixola

L’instrument per orientar-se

La brúixola és un instrument d’orientació que funciona gràcies a les propietats magnètiques dels imants. És un mecanisme molt senzill i, de fet, si teniu el material necessari, en podríeu construir una vosaltres mateixos amb una agulla imantada i una capseta rodona, però com funciona i per a què serveix? Sabeu quina diferència hi ha entre el nord magnètic i el geogràfic? Els vaixells es podrien orientar sense la brúixola? Qui se la va inventar? Trobareu les respostes a aquestes i moltes més preguntes al primer capítol d”Els invents que han canviat el món‘. Amb tots vosaltres: la brúixola!

Aquest article ha estat publicat en 4t, Medi. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *