Aeshna mixta

Família: Aeshnidae.

Identificació: Els mascles tenen dues línies grogues als costats del tòrax;  l’abdomen és fosc amb una marca groga allargada al primer segment i taques blaves als altres segments; Les femelles són semblants als macles però més marronoses i amb les taques de l’abdomen grogues.

Mides: Tot el cos fa uns 56-64 mm de llargada i les ales uns 37-42 mm.

Hàbitat: Viu en basses, estanys i rierols amb vegetació (boga, canyís) als marges.

Període de vol: Juny-Novembre.

Costums: Els adults migren lluny dels punts on emergeixen. En l’època d’aparellament retornen prop de l’aigua on cerquen les femelles per reproduir-se.

Alimentació: S’alimenten d’insectes.

Mascle

Mascle volant sobre l’aigua

Mascle al Delta de l’Ebre

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha estat publicat en Aeshna mixta, Aeshnidae, anisòpters. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *