Boyeria irene

Família:  Aeshnidae.

Identificació: Els mascles són de coloració verdosa amb taques fosques i tenen els ulls verds. Les femelles tenen una tonalitat més marronosa.

Mides: Tot el cos fa uns 65-70 mm de llargada i cada ala uns 40-45 mm.

Hàbitat: Viuen en corrents d’aigua clara i neta. Les larves s’amaguen entre la vegetació aquàtica i s’alimenten de petits crustacis i insectes. Els adults s’allunyen de l’aigua.

Període de vol: Juliol-Setembre.

Costums: Els adults acostumen a volar per les vores dels corrents on viuen amb un vol lent i a poca distància de l’aigua, preferentment per zones ombrejades. Durant el dia busquen llocs ombrejats on es queden quiets i augmenten la seva activitat cap al tard.
Les femelles fan la posta en zones protegides que tinguin arrels o petites tiges.

Alimentació: S’alimenten d’insectes.

Descansant a l’ombra.

Penjat dalt d’un arbre

Mascle

Femella

Detall

Detall

Femella dipositant els seus ous.

La seva coloració fa que sovint passi desapercebuda.

Larva

Exúvia enganxada en una fulla

Vista lateral de l’exúvia

Exúvia: cap

Exúvia: abdomen

Exúvia: màscara

Exúvia

Exúvia

Mascle

Quant a fturmo

Mestre de Primària a l'Escola Feliu i Vegués de Badalona.
Aquest article ha estat publicat en Aeshnidae, anisòpters, Boyeria irene. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

2 respostes a Boyeria irene

  1. Marcel diu:

    Hola Ferran,

    felicitats pel blog! realment impressionant. Et fa res si poso un link al meu blog? birdingbytrain.wordpress.com

  2. fturmo diu:

    Gràcies, Marcel.
    Cap problema, pots enllaçar-lo al teu bloc. Per cert, també és molt interessant.
    Salutacions.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *