Guillem de Berguedà vist pel berguedà Titot

foto_guillem-de-bergueda.jpg

Si esteu estudiant el trobador català Guillem de  Berguedà, val la pena escoltar la versió musicada completa que en va fer en Francesc Ribera, Titot, cantant del desaparegut grup Brams i actual cantant dels grups Mesclat i Aramateix. Titot agafa l’obra de Guillem de Berguedà, l’adapta i la tradueix de l’occità i la publica en un doble compacte. Cal recordar que la música dels diferents poemes estan fetes per músics d’arreu dels Països Catalans.

Evidentment, hi trobarem La cançoneta lleu i plana i el sirventès Canto plorant ple de tristor, dedicats tots dos a un dels destinataris dels seus poemes: Ponç de Mataplana.

Titot, berguedà com el nostre trobador, vol retre-li un homenatge, ja que segons ell aquest treball ha de servir per fascinar-vos amb el trobador Guillem, com li ha fascinat a ell.