La cançó de l’embaràs. L’última parada (6è A)

Com que el grup de 6è A ha estat investigant sobre l’embaràs i el cos humà, vam tenir la idea de fer una cançó que parlés sobre aquests aprenentatges. Vam començar a crear una lletra, tot parlant de com havíem de fer-ho per rimar frases. Vam decidir que faríem un rap, que és com una poesia cantada. Per fer la lletra cal tenir en compte el nombre de síl·labes i les últimes síl·labes dels versos han de coincidir amb altres versos.

Desafortunadament, van confinar la classe de 6èA, però a aquests nens i nenes ningú els atura ni estant a casa! Algunes persones van seguir pensant una tornada per la lletra. Aquesta és la lletra que ens va quedar:

L’EMBARÀS

Hi havia una vegada una persona

que s’enamora d’una dona.

La dona està embarassada

perquè ho ha fet una vegada.

L’ecografía ens va donar una alegria:

l’embrió no té cap malformació.

El fetus es comença a formar

i d’aquí a set mesos sortirà.

(tornada)

Anem descobrint, pas a pas

res en aquest món ens aturarà

Estem molt motivats per conèixer el cos humà

i ens hem tornat experts de l’embaràs.

Ja sabem que és sexe femení

i li comprarem roba color blau marí.

No ens agrada sexualitzar

moltes oportunitats li volem donar.

La dona ha trencat aigües

i li fa molt mal la panxa (la panxa).

El metge ja li ha tret el bebé

i tot ha sortit molt bé.

(tornada)

D’altres, van ajudar per trobar un ritme ben bonic per la base del rap. Van experimentar amb un seqüenciador de sons (drum machine) i van compartir les idees que havien tingut.

A partir d’aquestes idees es van seleccionar les que ens van agradar més i en Francesc es va encarregar d’afegir algun acompanyament al ritme (baix i petit acompanyament melòdic introductori). Un cop en Francesc va tenir la base musical produïda, calia gravar les nostres veus.

En Francesc va muntar tot el que necessitavem per gravar les veus: un micròfon, uns auriculars, un altaveu, una targeta de so i l’ordinador amb el programa per gravar i editar la música. Ens vam repartir els versos per poder cantar tots i totes i vam gravar-ho ordenadament.

Vam veure que gravar no és gens fácil, necessitem el màxim silenci possible i a vegades costa… però al final els resultats valen la pena! En el moment de gravar ens vam trovar amb alguns problemes. Sovint ens costava molt pronunciar algunes de les lletres, ja que haviem de dir uns versos molt ràpid. Això ho vam solucionar eliminant algunes paraules de les frases que sobraven o canviant algunes paraules.

Un cop es van ajustar els volums de les veus i es van acabar de retocar quatre coses de la cançó, vam gravar un vídeo fent “playback” per aparèixer al vídeo amb més “flow” i per tenir un bon record d’aquell dia.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *