Cantem a “La Clika” al Teatre Principal

El passat dia 25 de maig vam actuar al Teatre Principal de Terrassa cantant i ballant les cançons amb els músics de La Clika i amb diferents nens i nenes de Terrassa.

Hi anavem una mica nerviosos, però totes sabiem a que anavem al teatre: a cantar, ballar i passar-nos-ho molt bé.

Va ser una experiència molt bonica poder estar en un escenari ensenyant el que hem estat preparant durant aquest curs.

També us volem recordar que el diumenge dia 3 de juliol La Clika torna a Terrassa per fer un concert gratuït de Festa Major. A l’escola ja ho hem comentat als alumnes. Vosaltres, les families, també us hi apunteu?

We start preparing the BATUCADA!

Aquest tercer trimestre iniciem un nou projecte i estarem molt enfeinats preparant la Batucada Reciclada.

A partir de la setmana que ve comencem a recollir el material que necessitem per fer els quatre instruments diferents. Tot seguit us deixo un recordatori del que cal portar a l’escola per crear l’instrument:

A la darrera classe ja hem triat quin instrument voldrem crear i aprendre a tocar, així que ara només falta posar-nos mans a l’obra amb la creació dels instruments i començar a practicar!

Cel·lebració 150 anys de les Salesianes

El passat divendres vam celebrar la festa que commemora els 150 anys que Maín va crear la primera escola Salesiana. Per tant, fa 150 anys que va començar el projecte educatiu i de millora social que ha continuat la comunitat Salesiana fins a dia d’avui.

És per aquest motiu que alguns mestres i alumnes vam crear i gravar la cançó del 150 aniversari de les Salesianes. Agraeixo molt la col·laboració dels grups de 3r  B i de 6è Bi a la Rosa i la Mari per haver participat a crear aquesta cançó que tan ens va fer ballar.

Tot seguit, us deixem amb un vídeo de la celebració amb la cançó del 150 aniversari de les Salesianes. Potser us sonarà la cançó…

Visca les Salesianes!

The saxophone and the jazz

El saxofon va ser un instrument que es va inventar prop del 1840 a París. En el seu inici, el saxofon s’utilitzava per tocar música clàssica.

No va ser fins el 1920 que el saxofonista Sidney Bechet va començar a utilitzar-lo per interpretar música jazz.

Aquest trimestre hem estat descobrint el jazz, que pels terrassencs és una empremta que tenim marcada a la ciutat. Hem tingut la sort que una saxofonista ha vingut a fer-nos un taller i ens ha presentat la família dels saxofons.

D’aquí poc anirem d’excursió  a la Nova Jazz Cava de Terrassa a escoltar un concert de jazz per acabar de viure tot això que hem estat treballant.

També hem après a ballar Lindy Hop, un ball en parella que es va popularitzar a Nova York juntament amb la música jazz.

Ja tenim data pel concert de “La Clika”!!

Hola famílies!

L’organització de La Clika ens ha avançat que la nostra escola anirà a fer la cantata amb la banda de “La Clika” al Teatre Principal el 25 de maig a la tarda.

Us avancem aquesta informació perquè aquest any els familiars podran anar al teatre a veure l’actuació i així potser podeu començar a reservar la tarda del dia 25 de maig.

Tot i això, encara no sabem quina serà l’hora exacta ni com funcionarà la logística de les entrades.

En quan tinguem més notícies us informem!

Anem al conservatori a escoltar el conte musical “Vine, hi ha lloc per tothom”

El passat dimarts 8 de març vam anar al Conservatori de Terrassa a veure un espectacle musical que protagonitzaven mestres de la mateixa escola de música.

A través d’una història d’una riuada que va patir Terrassa, vam escoltar i descobrir quatre instruments: la flauta travessera, la trompeta, el piano de cua i la veu.

Nosaltres també vam participar, ja que erem les encarregades de fer el soroll de la pluja amb les mans, amb pals d’aigua i amb tambors de tro. Amb aquests instruments feiem que plogues una mica (piano) o molt (forte).

Va ser molt divertit i el que més ens va agradar va ser veure el piano de cua per dins… Vam poder veure les cordes i els martells que hi han!