Els alumnes de 5è han participat a La Cantània

Avui, dia 27 de maig, els alumnes de cinquè han tingut una experiència inolvidable. Han participat de la Cantània.

La Cantània és un projecte que fa gairebé quinze anys que l’Auditori de Barcelona organitza per a les escoles de Catalunya. Aquest any hi participem més de 35000 alumnes!

Cada any, s’encarrega expressament a un compositor/a i un escriptor/a catalans una cantata. Una cantata és un concert en el que s’hi explica una història cantant, on hi ha normalment uns cantants solistes, i una coral que els acompanyen, a més dels músics i el director o directora.

La Cantània es fa cada any en diversos concerts a tot el territori català, però també en ciutats d’Espanya, França i Alemanya. En cada concert hi participen diverses escoles. En el nostre cas, juntament amb vuit escoles més, i un total de 350 alumnes damunt de l’escenari, hem participat del primer dels quatre concerts que es faran al Teatre-Auditori de Sant Cugat del Vallès.

Preparar la Cantània requreix temps i dedicació, ja que es treballen cançons molt diferents, amb els seus moviments i les seves dificultats musicals com de text. Però no només es treballa des de l’àrea de música, ja que el text i els temes de les cantates tenen tanta riquesa que els treballem en altres àrees com la llengua o el coneixement del medi. A més hem de preparar alguns elements escènics que enriqueixen la posada en escena del concert. En definitiva, és tot un projecte que sut fora de l’aula de música.

Aquest any la cantata es titula “Ha passat un àngel”. Explica la història de la Júlia, que, farta de sentir sorolls que no la deixen dormir, acaba coneixent l’Àngel, un personatge que fa que es faci silenci en els moments més inesperats. Junts, la Júlia i l’Àngel, hauran d’anar a buscar el lloc més silenciós del planeta, i, així, viuran tot un plegat d’aventures.

Per als nens i nenes de cinquè ha estat una experiència inolblidable, des del moment en què han estat conscients del nivell de l’activitat. Tant la directora, com els músics i els actors són professionals. També els ha impactat tot el treball de sonorització i il·luminació de l’espectale.

Esperem que els futurs alumnes de cinquè puguin gaudir tant com les Dionaeas!

Per cert! Hem sortit un momentet al Telenotícies Comarques! Aqui podeu veure el vídeo (aneu al minut 18:12)

Tetlenotícies Comarques 27/5/2013

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *