Escric!

Comença el curs 2021-22 i una de les tasques que se m’encomanen, a més d’estar a l’Aula d’Acollida, és anar a primer a fer suport. Arribo el primer dia a la classe de primer, i veig i sento com la mestra tutora, l’Eva, ensenya a escriure amb lletra lligada les primeres sis lletres de l’abecedari. La meva sorpresa va ser gran en veure com per a cada lletra tenia una explicació del camí del traç, amb cantarella. La mainada escrivia les lletres soles tot recitant la cantarella. Li vaig demanar: Tens una explicació cantarella per a cada lletra? L’Eva em va respondre: I tant!. No me’n vaig poder estar de dir-li el que en aquell moment vaig sentir: N’he de fer una cançó! Vaig posar fil a l’agulla amb les idees creatives però primer s’havia d’escriure la lletra, havia de saber totes les cantarelles de cada lletra, les demano a l’Eva, les copio en un paper en brut, penso l’estructura, em pregunto quina seria millor per a mainada de primer, una cantarella tan llarga es farà avorrit, el ritme segur dels segurs que ha de ser proper al ritme infantil descobert per l’etnomusicòleg romanès Constantin Brailoiu i la melodia… tranquil·la i fàcil, però interessant. Passen els dies i les idees creatives van sorgint i vaig omplint esborranys… però la setmana de carnestoltes, patam! surt tot seguit, lletra, música i estructura! Una vegada vàrem tenir la cançó comencen les sessions de gravació, primer les lletres, una per una amb tota la classe a l’hora, per blocs i en el mateix espai, amb les expertes en gravació Eva i Maria Antònia. Els medis tècnics són els que són i s’havia de simular un estudi de gravació. Periodicitat setmanal d’una hora d’enregistrament amb els entrebancs del dia a dia d’una escola. Drive amunt i avall compartint els vídeos de les lletres amb l’Eva i l’Edi. Quan tenim les lletres enregistrades, s’havia de continuar amb la gravació de la cançó amb els tècnics d’enregistrament Eva i Edi. Més drive amunt i avall! Ja tenim tots els vídeos: ara només falta que el tècnic productor Edi faci la súper producció final que és la que teniu aquí mateix. Moltes gràcies a tothom de l’escola que ha fet possible, amb la seva bona entesa i voluntat, que aquest vídeo sigui una realitat. Gaudiu-lo! Canteu i escriviu molt!

Maria Antònia Pujol i Subirà

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en 1r, Cançons. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà