3r – El contrapàs xinxina

Aprenem a fer una versió del contrapàs xinxina.

[vimeo]http://vimeo.com/37277365[/vimeo]

Segons el que diu el Cançoner Popular de Catalunya de Francesc Pujol i Joan Amades, de 1936:  “…És un ball molt senzill que pot ésser après amb una sola vegada de veure’l ballar. Quan feien Ball de totdiumenge a plaça, era sempre el primer que ballaven tot esperant que la concurrència de balladors fos més nodrida; hi prenia part la mainada i la gent vella. Era també molt ballat en aplecs i fontades i llocs de reunió de molta gent, encara que no es coneguessin, per la seva gran facilitat que permetia de seguir-lo a tothom…”

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en 3r, Dansa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà