Dia Internacional de la Dansa

El Dia Internacional de la Dansa fou instituït pel Comitè de Dansa de l’Institut Internacional del Teatre de la Unesco el 1982, a partir de la proposta del mestre rus Piepor Gusev de Leningrad, de retre homenatge  al gran innovador del ballet clàssic, el coreògraf francès Jean Georges Noverre, nascut el 29 d’abril de 1727.

La idea de commemorar el Dia Internacional de la Dansa va ser acollida pràcticament a tot el món i cada any es dóna a conèixer en aquesta data, un missatge especial signat per alguna personalitat de renom mundial a la dansa.

El missatge d’aquest any és del ballarí i coreògraf Akram Khan:

“Aquest dia tan especial està dedicat al llenguatge que tothom pot parlar en aquest món, el llenguatge inherent dels nostres cossos i les nostres ànimes, dels nostres avantpassats i dels nostres fills.

Aquest dia està dedicat a cada déu, guru o avantpassat que ens va ensenyar i ens va inspirar cada cançó, cada impuls i cada moviment.

Està dedicat als infants que desitgen moure’s com el seu ídol. I a la mare que diu: tu pots fer-ho.

Aquest dia està dedicat als éssers de tota religió, color i cultura que transformen les tradicions del seu passat en històries del present i en somnis per al futur.

Aquest dia està dedicat a la dansa, als seus milers d’expressions i a la seva immensa capacitat d’expressar, transformar, unir i delectar.”

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en Dansa, Festes, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà