Maten les escoles la creativitat?

Un vídeo d’una conferència que m’ha arribat per diferents vies i, en paraules de Jordi Cos, president de l’Orquestra Simfònica del Vallès:

el recomano a tothom qui doni classes, i si no és  el cas, als qui teniu fills o penseu de tenir-los. I si la vostra vida tampoc sona en cap d’aquestes dues tonalitats, segur que també us serà d’utilitat, perquè aquesta breu conferencia de Sir Ken Robinson no és només un cant a la riquesa de la capacitat humana per imaginar, i la necessitat de desenvolupar-la a través de l’ensenyament de les arts a les escoles, sinó també un recordatori sobre la necessitat de córrer riscos per poder construir alguna cosa perdurable.  En paraules de Robinson ”Si no esteu disposats a equivocar-vos, mai no podreu crear res d’original”.

Com a beneficiós efecte col·lateral, també resulta un bon estímul per ser conscient sobre el gran valor que té la nostra feina com a músics més enllà d’exposar un patrimoni musical.

La conferència, en versió original subtitulada en castellà té una durada de 20 minuts. Si disposeu d’aquesta estona per perdre-la, dediqueu-la a aquest vídeo per convertir-la en temps guanyat, encara que només sigui per gaudir de l’abundós sentit de l’humor del conferenciant. I a qui no li trobi cap utilitat, i m’ho argumenti de manera convincent, el/la convido a una cervesa. Gràcies.

Maten les escoles la creativitat?

http://video.google.es/videoplay?docid=-9133846744370459335&hl=es

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a Maten les escoles la creativitat?

  1. roger diu:

    he tingut aquest 20 minuts per veure la conferencia, estic d’ acord i espero trobar-li alguna utilitat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà