3r – Els nyitos

Avui comencem amb aquesta dansa de Carnestoltes. A veure si el proper dia aconseguim fer-la més divertida.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/CYtQB43USGg" width="425" height="350" wmode="transparent" /]Els nyitos (Sant Julià de Vilatorta). Els nyitos són uns éssers molt petits, invisibles, que a través de l’orella entren dins el cap i es mengen el cervell, sobretot la memòria, que n’és la part més dolça. Potser ve d’aquí que el ball que us presentem sigui tan grotesc i estrafolari. Sembla ser que el ballaven una parella de vells disfressats pels dies de Carnaval… “Alsina, Pep; El Carnaval. Cançons i danses per celebrar les festes. Col·lecció Olla de grills. Graó editorial. 1988“.

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en 3r, Dansa. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Una resposta a 3r – Els nyitos

  1. mercedes diu:

    Necesito la música de Nyitos. Podeis enviarmela?

    Gracias

    mercedes

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà