Adéu a Miriam Makeba

La cantant sud-africana Miriam Makeba, coneguda com a “Mama Àfrica”, ha mort el passat 10 de novembre prop de Nàpols, després de cantar en un concert a favor de l’escriptor amenaçat de mort per la Camorra Roberto Saviano. La cantant, de 76 anys, s’ha desmaiat després de la seva actuació i ha mort per una crisi cardíaca a l’hospital on l’han traslladada. Acabava de cantar el seu tema més conegut, ‘Pata Pata’, i com afirma Nelson Mandela s’ha mort ‘dalt d’un escenari i en suport d’una bona causa’.

Miriam Makeba

Veu llegendària del continent africà i un dels símbols de la lluita antiapartheid, Miriam Makeba va néixer el 1932 a Johannesburg. Va començar a cantar als anys cinquanta amb el grup Manhattan Brothers i el 1956 va escriure la cançó que es convertiria en el seu gran èxit, “Pata, Pata”.

Makeba es va destacar per la defensa dels drets humans i la lluita contra el racisme al seu país. El 2001 va ser guardonada amb el premi de la Pau Otto Hahn i el 2002 amb el Premi de música Polar, conegut com el Nobel de la Música.

Gaudim en record seu de dues actuacions de la meravellosa cantant africana:

MBUBE (“lleó” en llengua zulú). També coneguda com a Wimoweh o The Lion Sleeps Tonight. Actuació del 1960.

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/jDtlB9ZEjdo" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Pata Pata, la seva cançó més coneguda, interpretada a la televisió holandesa el 1979:

[kml_flashembed movie="http://es.youtube.com/v/kCc61z9IFu4" width="425" height="350" wmode="transparent" /]

Quant a Edi

Mestre de música a l'escola Sant Joan de Berga
Aquest article ha estat publicat en Audicions, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà