Biografia

Curtis James Jackson III, (nascut el 6 de juliol de 1975 a Queens, New York), conegut professionalment com 50 Cent, és un cantant de hip-hop nord-americà. Va assolir la fama amb els massius èxits comercials dels seus àlbums Get Rich or Die Tryin ‘, The Massacre i Curtis, tots aquests multi-platí que van vendre al voltant de 130 milions de còpies a tot el món. Curtis “50 Cent” Jackson és conegut per la seva imatge gangsta i per haver estat disparat en nou ocasions, havent salvat la seva vida. 50 Cent és un dels millors artistes de hip-hop de tots els temps i el més adinerat.

La popularitat de G-unit

La primera setmana de llançament, el seu àlbum debut Get Rich Or Die Tryin ‘va vendre 872.000 còpies. L’àlbum va rebre el certificat d’or en la seva primera setmana i platí en la següent. El 12 d’abril de 2004, Get Rich Or Die Tryin va ser sis vegades platí segons la Lloyd Banks, Tony Yayo i Young Buck com membres establerts de G-Unit. Més endavant, Dr. Dre i 50 Cent van signar a The Game. Després de la sortida d’aquest, Olivia i Mobb Deep es van incorporar a G-Unit Records. Després del fitxatge de Mobb Deep, els artistes Spider Loc, MOP i Hot Rod signar per G-Unit també. 50 Cent ha expressat el seu desig de treballar amb altres artistes no relacionats amb G-Unit com LL Cool J, Mase de Bad Boy Records, o Freeway de Roc-A-Fell Records.

G-Unit és un dels principals grups mundials de gangsta rap, i va llançar el seu àlbum “Beg for mercy”, amb cançons de 50 Cent, Lloyd Banks (braulio), Young Buck i col·laboracions de Tony Yayo.Además del complet èxit de la seva música com a grup i segell discogràfic, G unit, compta amb una marca de roba pròpia i una línia de sabatilles esportives.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *