II. A Criteris de selecció i metodologia d’anàlisi

A partir d’aquí comença la part pràctica del meu treball, on a partir del visionat que he fet de One Piece he extret una sèrie de mostres que tenen similitud, d’una o altra manera, amb algun aspecte de la mitologia grecollatina. Tot i que m’encantaria poder incloure tots els animes i totes les referències que hi podria trobar, aquest món és molt extens i mai para d’augmentar; per aquesta raó m’he vist obligada a establir uns criteris, que explicaré a continuació, per tal de delimitar la recerca.

Per contextualitzar les mostres, presentaré els elements principals de One Piece: la fitxa tècnica, l’argument i els protagonistes, i alguna informació addicional necessària per entendre alguns dels referents analitzats posteriorment.

El procés d’anàlisi de cadascun dels fragments amb referències mitològiques serà com segueix. Primer explicaré el context en el qual apareix, per primera vegada, la referència; en cas que sigui personatge, si és enemic o aliat dels protagonistes i la seva implicació envers ells; i hi afegiré, si fa falta, informació complementària respecte a algun objecte, acció, situació… propis de la sèrie. A continuació, presentaré la referència clàssica en la qual està basada la mostra i com l’he identificat, seguit del desenvolupament del referent mitològic segons les diverses fonts clàssiques. Per finalitzar, analitzaré el tractament que se’n fa a l’anime a partir duna o diverses mostres d’algun capítol significatiu. Per que acabi de quedar clar, posaré un exemple amb una de les referències de One Piece, en Marco. En primer lloc situaré el personatge dintre del context de l’anime i la informació que correspongui; a continuació presentaré el referent mitològic, que en aquest cas serà el Fènix; i, per últim, mitjançant una o diverses mostres, ja sigui un fragment d’un episodi com un fotograma, entre altres, analitzaré en tots els sentits el tractament, què manté de l’original clàssic i què no manté, si s’afegeix quelcom…

Per poder fer l’anàlisi em centraré només en la versió animada i sense tenir en compte el farcit, que fa referència a capítols, arcs o sagues que són exclusius de l’anime i que, per tant, no tenen cap efecte a la història original. Per donar suport a la meva explicació utilitzaré diversos formats com fotografies o vídeos.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *