Monthly Archives: gener 2010

Hola, món.

Aquesta és la pàgina d’inici del bloc del medi ambient del col·legi Mare de Déu de la Mercè. Us donem la benvinguda.

[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/3uwvvk3UWmo” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]

Veure vídeo presentació.

Producció de paper d’alumini.

La producció começa amb la fase d’extracció de la bauxita, mineral que conté alumini en la seva composició. Per separar l’alumini de la bauxita es necessita sotmetre a la mtèria primera a altes temperatures(>200ºC) i altes pressions, després d’aquest procés obtenim el diòxid d’alumni, mitjançant un procés d’electròlisi obtenim el metall d’alumini.. Aquest es fon i es formen uns lingots d’unes 32 Tn de pes i 9 m de longitud.

A partir del lingot, i mitjançant un procés de fresatge a altes temperatures, es transforma un una fina làmina de 0.2 mm de gruix. Per que el lingot i la maquinària no pateixin tot el procés és refrigerat i lubrificat amb aigua i oli.

El paper d’alumini és un material molt utilitzat, i amb molts avantatges, però caldria preguntar-se si és necessari utilitzar un recurs que costa tant en la seva fabricació, tant a recursos naturals com a quantitat d’energia requerida i aigua contaminada que en resulta, ja que en la seva elaboració es necessita gran quantitat d’aigua barrejada amb olis.

 

 

 

 

Vídeo youtube formació de l’alumini

 
[kml_flashembed movie=”http://www.youtube.com/v/qB9qco7O0OI” width=”425″ height=”350″ wmode=”transparent” /]