A l’escola

Des de la Comissió de Medi Ambient del col·legi tornem a engegar la campanya per intentar reduir els residus que es generen amb els embolcalls i envasos dels esmorzars dels vostres fill i filles.

El gran volum d’envasos i embolcalls que produïm diàriament ens ha fet reflexionar i és per això que us demanem la vostra col·laboració, i fem possible que els nostres alumnes portin embolcalls de més d’un ús o si més no, la substitució del paper d’alumini per altres.

El paper d’alumini és un material molt utilitzat, i amb molts avantatges, però caldria preguntar-se si és necessari utilitzar un recurs que costa tant en la seva fabricació, tant a recursos naturals com a quantitat d’energia requerida i aigua contaminada que en resulta, ja que en la seva elaboració es necessita gran quantitat d’aigua barrejada amb olis. Si voleu conèixer més sobre el procés de fabricació podeu entrar al bloc que hem creat la comissió. També podreu conèixer altres activitats que la comissió us proposa, i fer un seguiment del procés de canvi d’embolcalls per cursos.

 

Enllaç: http://blocs.xtec.cat/merceambient/

 

 

Així doncs per evitar produir residus amb els embolcalls us proposem els següents envasos com a substitutius dels anteriors.

Carmanyola. Aquesta ja és utilitzada per molts de vosaltres sobretot en el dia de la fruita que tanta  acollida ha tingut.

Bosses amb tancament hermètic de congelats. Són fàcils de rentar per dins i es poden reutilitzar diverses vegades, abans del seu deteriorament.

Bosa de drap.

Boc & Roll. Funda de roba amb plàstic al seu interior totalment netejable, Pot ser una molt bona solució.

 

 

 

 -Qué és el Boc & Roll?

-El Boc’n Roll és un producte per embolicar entrepans, sandvitxos, peces de fruita, galetes, etc … Perfecte per dur a l’escola, al treball, d’excursions …
El producte està dotat d’un tancament de velcro, per poder sostenir l’aliment, adaptant-se així a les seves dimensions. Per tant, pot ser apte tant per galetes com per a un entrepà.
Es pot utilitzar una i altra vegada, i és totalment rentable!

Avantatges
Ecològic: Substitueix els embolcalls d’un sol ús.
Higiènic: Aporta una superfície neta en la qual poder recolzar l’entrepà, siguis on siguis.
Durable: Es pot utilitzar una i altra vegada.
Totalment rentable.
Molt fàcil d’utilitzar.
Manté frescos els aliments.
S’ajusta a la mida de l’entrepà o aliment.
Molt lleuger (no ocupa espai).
Fomenta la cultura de la reutilització i l’estalvi de matèries primeres.

 

 

 

Enllaç de la web “Bon n’ Roll”: http://www.bocanroll.com/

Video Youtube “Bon n’ Roll” :

http://www.youtube.com/watch?v=OemxsUorpoI&feature=player_embedded

 

One thought on “A l’escola

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *