Actualitat

 

L’Ajuntament d’Ascó aprova la seva candidatura a acollir el magatzem nuclear.

 

L’Ajuntament d’Ascó (Ribera d’Ebre) ha aprovat avui en un ple extraordinari presentar la seva candidatura a acollir el magatzem temporal centralitzat (MTC), una instal·lació que albergarà els residus nuclears de tot Espanya.

En un tens ple, amb membres de la Coordinadora Anticementiri Nuclear i nombrosos ciutadans congregats davant de la seu del consistori i a la sala de plens, han votat a favor els quatre regidors de CiU, inclòs l’alcalde, Rafael Vidal, el representant del PSC, i dos independents, membres del Partit Independent d’Ascó, i alhora s’han registrat dos vots en contra de dos representants més del Partit Independent d’Ascó.

Cridòria en la votació

La cridòria en el moment de la votació ha provocat una confusió en el recompte dels vots, que han estat finalment set a favor i dos en contra, segons ha ratificat l’alcalde d’Ascó, Rafael Vidal.

Ascó optarà així demà, amb Yebra (Guadalajara), a acollir aquest magatzem en la reunió de l’Associació de Municipis en Àrees de Centrals Nuclears (AMAC) d’Espanya que se celebrarà a Madrid, i serà el Govern qui designi oficialment el municipi elegit.

Beneficis per a la comarca

Durant la seva intervenció, l’alcalde d’Ascó ha defensat la instal·lació del cementiri nuclear al municipi al considerar que suposa “una oportunitat de futur” per “fer front a la desindustrialització” de la comarca de la Ribera d’Ebre i, per això, ha afirmat que no presentar la candidatura a l’MTC seria “fugir de la nostra responsabilitat”.

En aquest sentit, ha proposat que, a més dels 13 municipis que històricament s’han beneficiat del cànon que paga l’Empresa Nacional de Residuos (Enresa) per la central nuclear, tota la comarca de la Ribera d’Ebre i altres localitats del Priorat i la Terra Alta s’impliquin en la gestió d’aquest centre d’investigació, cosa que redundarà en beneficis econòmics i “farà possible continuar vivint en aquesta part del país”.

Font: www.elperiodico.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *