Riscos causats per fenòmens geològics externs.

unitat 5 ppt Castellnou

Animación de los principales tipos de procesos gravitacionales: desprendimiento (fall), deslizamiento traslacional (slide) o rotacional (slump), reptación (creep) y colada de barro (flow).

© Prentice Hall, Inc.

Animació. Mass Movements

 

Exercicis PAU

PAU geodinàmica externa setembre 2014

PAU geodinàmica externa juny 2014

PAU: inestabilitats Sinera 2013

PAU: Montflorit de la Roca

 

——————————————————————————————————————————-

Corrents d’arrossegalls

Un corrent d’arrossegalls és una mescla saturada d’aigua de material groller (graves i blocs), material fi (sorra, llim i argila) que s’escola a través d’un vessant i que se sol canalitzar a través dels torrents. La quantitat de blocs rocosos que pot contenir fan augmentar significativament la seva capacitat destructiva.

Són característics de regions semiàrides de muntanya i també es poden donar la les vessants d’alguns volcans. Els torrents de muntanya durant un episodis de pluges importants poden mostrar dues dinàmiques alhora, la torrencial i la de corrents d’arrossegalls. La formació d’un corrent d’arrossegalls durant una torrentada dependrà de la quantitat de material disponible per inestabilitzar-se a dins de la conca. La coexistència possible de les torrentades i dels corrents d’arrossegalls durant els aiguats a torrents de muntanya requereix l’anàlisi d’ambdós processos abans de l’ocupació de les zones inundables.

Els corrents d’arrossegalls (debris flow en anglès) són moviments d’un sòl saturat d’aigua que circula a través de la superfície topogràfica del terreny, amb velocitats d’uns quants metres per segon. El dipòsit resultant és un con de dejecció situat normalment al peu dels vessants.

Es produeixen en zones de fort pendent (més de 20º) i que hi hagi material disponible al vessant que pugui ser transportat. La seva freqüència depèn de la freqüència dels aiguats que els causen.

font: http://imaginorium.blogspot.com.es/2008/02/corrents-darrossegalls.html

 

 

——————————————————————————————————————————————————–

Recorda que:

 

Edu3.cat

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *