Dia Internacional de la Llengua Materna 2012: «Ensenyament en la llengua materna i educació inclusiva».

«La llengua del nostre pensament i de les nostres emocions és el nostre bé més preuat. El plurilingüisme és el nostre aliat per vetllar per una educació de qualitat per a tots, per fomentar la inclusió i per lluitar contra les discriminacions.»

Extracte del missatge de la Sra. Irina Bokova, Directora General de la UNESCO

El Dia internacional de la llengua materna se celebra anualment des del 2000 per promoure la diversitat lingüística i cultural i el multilingüisme. La data representa el dia de 1952 quan estudiants que es manifestaven en reconeixement de la seva llengua, el Bangla, com a una de les dues llengües nacionals del que era Pakistan en aquell moment, van morir per trets de la policia de Dhaka, capital actual de Bangladesh.

Aquest any 2012 la commemoració està dedicada al plurilingüisme per a una educació inclusiva.

Entre molts esdeveniments que se celebraran demà podeu seguir en directe els actes organitzats pel Amics i Amigues de la UNESCO de Tortosa, entre els quals hi ha exposicions de treballs realitzats pels alumnes, tallers d’escriptures en diversos alfabets, audicions musicals i la presentació del llibre Contes Àrabs de Nassira El Hadri.

Fotos de la celebració a la biblioteca de Tortosa

 

 

 

Deixa un comentari