ACTES 2010
![]() |
![]() |
![]() |
ESC Joan XXII Les Borges Blanques |
INS de Seròs Seròs |
INS Gili i Gaya |
![]() |
![]() |
|
ZER Baix Segrià | CC Sta. Anna Lleida |
ESC Santiago Ramon y Cajal
L’Escola Santiago Ramón y Cajal té en les seves aules una gran diversitat d’alumnes de diferents llocs del món, per això té també una gran riquesa de llengües d’origen. L’Escola, el Claustre de mestres, dóna un gran valor a aquesta riquesa i des de fa ja tres cursos celebra el Dia de la llengua materna. Al llarg del curs es posa de manifest, amb diferents activitats a les aules i sovint amb la col·laboració de les famílies, aquesta diversitat lingüística.
Per llegir més [+]
Text [+]
………………………..
Badalona, 21 de febrer de 2010
La regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Badalona organitza la lectura d’articles de la declaració universal dels Drets Humans en diverses llengües adherint-se, així a la celebració del Dia Internacional de les Llengües Maternes. L’acte està inclòs dins la presentació de l’obra escultòrica Oracle de l’artista Camí, inspirada en la declaració universal dels Drets Humans que tindrà lloc el proper 21 de febrer a l’Ajuntament de Badalona, al vestíbul de Viver (pl. de l’Assemblea de Catalunya, 9-12, planta baixa) a les 12 del migdia.
_______________________________________________
Celebració del Dia Internacional de la Llengua Materna a Terres de l’ Ebre:
Celebració de la declaració per part de la UNESCO del dia Internacional de la Llengua Materna.
Els actes tindran lloc el dimecres 18 de febrer, les 19.30 hores, a la biblioteca Marcel·lí Domingo de Tortosa.
-Parlaments a càrrec de Jordi Duran, Director del Centre de Normalització Lingüística
(CNL) de les Terres de l’Ebre; Montse Esteve, presidenta de l’Associació Amigues i Amics de la UNESCO de Tortosa, i Rosa Cid, regidora d’Ensenyament de l’Ajuntament de Tortosa.
-Presentació de l’exposició “Xeic! Paraules de l’Ebre”, realitzada pel CNL de les Terres de l’Ebre.
-Lectura del Fandango dels adéus, de Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries (del disc Si no fos), en diferents llengües per part de parlants de xinès, amazic, quítxua, wòlof…
-Cantada col·lectiva, per part de tots els assitents a l’acte, del Fandango dels adéus, acompanyats dels components Quico el Célio, el Noi i el Mut de Ferreries
-Refrigeri.
Per a més informació, cliqueu aquí.
……………………………
BON DIA en 13 diferents llengües
Foto de Morgana a Flickr | Good morning
El Ceip Mare de Déu del Roser de Guissona amb motiu del dia Internacional de la llengua materna ha organitzat un acte per al dia 19 de febrer on hi participa tota l’escola. A l’hora d’entrada es reuneixen tots els mestres i alumnes del centre al pati i es dirà ‘bon dia’ en les 13 llengües maternes de l’escola: català, castellà, romanès, ucranià, bulgar, txtec, portuguès, barsiler, wòlof, àrab, nigerià, rus i xinès. L’escola estarà ambientada amb rètols de bon dia enaquestes llengües.
Els alumnes de cicle mitjà i superior visitaran l’exposició ‘Les llengües un gran tresor’ que tindrà lloc els dies 9 i 10 de març a l’espai Fassina de Guissona, dins el Pla Educatiu d’entorn.