Activitats: Després

Les sessions educatives descrites seguidament, són dutes a terme després de la setmana del carnaval, per concloure aquesta festivitat i els coneixements adquirits.

ACTIVITAT 8–> Esbrinem el codi

Aquesta activitat es durà a terme amb grups de 3 infants i durarà aproximadament una sessió. El material que utilitzaran els petits seran unes tabletes. Abans de començar l’activitat la mestra haurà preparat al llarg del passadís uns fulls amb codis QR, on hi haurà en aquests dues endevinalles, una pregunta, la figura d’un dibuix i un problema matemàtic, tot relacionat amb la festivitat del carnaval. Hi haurà fulls de diferents colors i els grups només es dirigiran al color que la mestra els hi hagi assignat. En total hi haurà 5 colors diferents. L’activitat consisteix en que els infants vagin passant pels diferents codis QR i diguin la resposta correcta al text i imatge que se’ls presenta. Per passar al següent codi han d’endevinar el primer. La mestra valorarà les respostes de cada grup i realitzarà una avaluació amb l’observació directa.

Trobem la imatge a:
https://sites.google.com/site/educaqr/codis-qr-i-educacio

ACTIVITAT 9–> Fem trencaclosques

Aquesta activitat es realitzarà a l’aula d’informàtica i durarà 30 minuts aproximadament. Per fer-la es dividirà el grup amb dos, i mentre uns estan als ordinadors, la resta estaran amb una altra mestra a l’aula llegint al racó de la lectura. L’activitat tracta de que cada nen i nena vagi fent els trencaclosques relacionats amb la festivitat treballada que se l’hi presentin.

A continuació hi ha un parell d’exemples del material que s’utilitzaria: