El nostre poble.

Els nens i nenes de 2n A i 2n B comencem un nou projecte de Medi. Treballarem el nostre poble: Les Planes d’Hostoles!

Ens va semblar que una bona manera de començar el projecte era dibuixar el poble. Així que aquest matí de divendres hem  anat caminant fins al bicicarril amb la intenció de trobar un punt ben alt des d’on es pogués contemplar tot el poble.

Un cop hem trobat aquest punt des d’on es veu tot el poble, ens hem quedat meravellats amb les vistes tan precioses que teníem davant. De fons el Far i les muntanyes i enmig el poble amb les seves cases i el campanar de l’església.

Tot seguit ens hem disposat a fer-ne un dibuix amb tot detall. El dibuix ens ha quedat molt bonic i quan ja l’hem acabat hem seguit la ruta de tornada a l’escola.

Ha estat un matí molt agradable i una activitat molt divertida que ens ha apropat més a conèixer aquest entorn tan bonic que tenim i al nostre poble.

Els nens i nenes de 2n!!

TURISME Les Planes d'Hostoles

Publicat dins de General | Deixa un comentari

FEM D’HORTOLANS

Aquest curs, els nens i nenes  de primer som els responsables de l’hort de l’escola. Ens ha fet molta il·lusió que ens donessin aquesta responsabilitat.

Què hem fet?

 1. Vam mesurar l’amplada i la llargada de l’hort, també vam treure les males herbes.
 2. L’Ivan Serra de l’Aixadell i l’avi del nostre company Pep ens van explicar tot el que havíem de fer perquè creixessin les verdures:
 • Tenir el planter del que volíem plantar.
 • Passar el motocultor per remoure el terra.
 • Treure les males herbes que quedaven i passar el rasclet .
 • Escampar-hi l’adob.
 • Amb un aixadell o pala fer petits solcs per plantar-hi el planter.
 • Plantar-lo i abocar-hi una mica d’aigua.

 

 1. Vam anar a comprar el planter al mercat de Les Planes : ceba, col i bròquil.
 2. L’Ivan ens va ensenyar a plantar l’escarola I l’avi d’en Pep ens va deixar plantar enciam i porro al seu hort de Can Carous.
 3. Ara els encarregats de jardineria reguen l’hort i de tant en tant tots hem d’anar a treure les males herbes.

 

Ben aviat anirem a veure l’hort de l’avi d’en Pep per veure com creixen els enciams i els porros, i també visitarem l’hort de l’Aixadell que queda a prop del Cos.

Amb aquest treball de l’hort hem après el nom del planter, a pagar amb euros l’hortolà del mercat, el nom de les eines que cal fer servir, tenir cura de les verdures….

Estem molt contents de realitzar aquesta tasca. Ens sembla que ho podem fer molt bé.

Gràcies Patllari, Ivan i Albert per haver-nos obert els ulls i fer-nos descobrir el mon de l’horticultura.

Nens i nenes de primer

Imágenes de Huerto | Vectores, fotos de stock y PSD gratuitos

Publicat dins de General | Deixa un comentari

LA CASTANYADA

CELEBREM LA CASTANYADA

Per celebrar la Castanyada el passat dijous pel matí vam fer una sortida de tardor. Vam fer una caminada fins a Can Mas Joan, un entorn meravellós, on vam poder fixar-nos en la natura (els arbres, tipus de vegetació, els seus fruits…) i l’empremta que deixa la tardor en aquests elements naturals.

Quan vam arribar a Can Mas Joan, vam esmorzar cada grup estable a una feixa diferent. I tot seguit vam tenir temps per jugar i anar descobrint aquest entorn tan magnífic. Va ser un matí ple de troballes (castanyes, nous, glans, fulles, troncs…) i molt divertit i entretingut.

A la tarda vam veure cada grup a la seva classe, a través del canó, el muntatge del Petit Príncep, el conte i les cançons que canten els diferents grups de l’escola. Més tard vam sortir al pati per grups estables a menjar castanyes tot celebrant aquesta festa tan tradicional i bonica com és la Castanyada.

masía catalana – Las cosas que me hacen feliz

Cuinem amb castanyes: estofat de castanyes i carn - Turris

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Emocions

Els nens i nenes de 2n hem treballat les emocions.

Hem representat, per grups, diferents emocions i, així, les podem identificar i saber gestionar.

Hem treballat l’alegria, la tristesa i l’enuig.

 

Publicat dins de General | Deixa un comentari

ANEM A BUSCAR FULLES

Fa uns dies els nens i nenes de 2n A vam realitzar una petita sortida per anar a buscar fulles.

Vam trobar fulles enteres, serrades, dentades, lobulades…

Després, a la classe, vam realitzar una activitat on les havíem de classificar.

Publicat dins de General | Deixa un comentari

Taller Agents rurals: Cuidem en Bugui.

TALLER “CUIDEM EN BUGUI”

El passat dilluns 19 d’octubre va venir l’agent rural Aris per fer-nos un taller a Cicle Inicial (1r, 2n A i 2n B) sobre la cura i tinença responsable d’animals.

Primer ens va explicar una mica, davant la curiositat de tots els nens i nenes, les funcions dels agents rurals. Després ens va passar vídeos i imatges sobre el cas d’un gosset abandonat que es diu Bugui i com va finalitzar aquesta història. I finalment ens va explicar com cal tenir cura d’un animal de companyia i la responsabilitat i compromís que això suposa.

Els nens i nenes van estar molt atents i els hi va agradar molt participar explicant les seves vivències amb les seves mascotes.

Pensem que és molt important anar conscienciant ja als infants, des de ben petits, de la importància de tenir cura dels animals i ser-ne responsables.

Desktop green parrots pics downloaddesktop hd photos of beagle dogs

Publicat dins de General | Deixa un comentari

EL NOSTRE JARDÍ

El nostre jardí

Aquest curs a Medi els nens de 2n engeguem el treball de les plantes. No només estudiem aspectes teòrics d’algunes plantes, les seves característiques i necessitats, sinó que també ho portem a la pràctica, cultivant el nostre propi jardí.

Una tarda quan ja teníem unes quantes plantes a la classe (algunes gràcies a les aportacions de les famílies) vam sortir a la zona de l’hort per plantar a unes jardineres plantes amb flor (ciclamen, pensaments i crisantems) i a altres jardineres plantes aromàtiques (farigola, romaní i espígol).

La terra de les jardineres estava dura, vam tenir força feina a remoure-la i afegir-hi una mica de terra de l’hort barrejada amb adob. Quan ja vam tenir les jardineres apunt, vam fer un forat per plantar-hi les nostres plantes.

Finalment vam regar-les i ara ja només ens queda cuidar-les i tenir paciència per veure poc a poc com van creixent.

Floristes de la Rambla: Cinc plantes amb flor que no se't moriran aquesta primavera | Catalunya | EL PAÍS Catalunya

Publicat dins de General | Deixa un comentari