
Dins el Taller de Cuina que duem a terme durant aquest trimestre, avui ens ha tocat una bonica sortida: visitar dos restaurants del poble: La Caleta I el restaurant Simon.
Aquesta activitat ens ha permès conèixer el món de la restauració per dins. Ens han explicat que s’ha de tenir en compte tot a l’hora d’obrir un restaurant: el tipus de restaurant que es vol, el nom i el logotip, la ubicació, crear el menú i la carta en diferents idiomes, decidir els preus, etc…
També ens han comentat el que segueix, que té la seva gràcia:
Segons la normativa, el nombre de banys tenint en compte l’aforament han de ser:
- Fins a 50 persones d’aforament: 1 lavabo i 2 cabines amb inodor.
 - De 51 a 150 persones: 2 lavabos i 4 cabines amb inodor.
 - De 151 a 300 persones: 2 lavabos i 6 cabines amb inodor.
 
Hem après també aquesta curiositat:
D’on ve el nom de les famoses TAPES que tant ens agraden?
La història de les tapes es remunta a l’època d’Alfons X “El Savi” que va manar a les fondes castellanes servir vi acompanyat d’una mica de menjar, per evitar que el vi pugés ràpidament. Per servir-lo, l’aliment es col·locava en el got de vi servit, tapant el recipient. D’aquí l’origen del seu nom!



