NO DESCARTO SER PESCADOR EN UN FUTUR NO MASSA LLUNYÀ

Òscar Blaya, un expert pescador als seus 15 anys

Des de molt petit que a casa tenim una barca. Per nosaltres és normal sortir a pescar cada cap de setmana i, per tant, a poc a poc, he anat aprenent els trucs, les diferents habilitats i m’he anat formant en l’art de pescar.

Sempre m’ha agradat molt i no descarto dedicar-m’hi professionalment en un futur no massa llunyà.

La professora que dirigeix el nostre blog m’ha proposat que us expliqui algunes coses sobre la pesca i m’ha semblat molt bé.

Començaré explicant-vos que el millor moment per anar a pescar és quan surt el Sol o bé quan s’amaga, perquè és quan els peixos tenen més gana. Ara, a l’hivern, us recomano que us aixequeu cap a les 7h. del matí i, a l’estiu, una hora més aviat.

Per anar bé, s’ha de preparar la barca la nit abans: emplenar-la de benzina i comprovar que tot està en ordre. També és necessari preparar la nit abans les canyes i, d’aquesta manera, poder ser al lloc on volem pescar a l’hora prevista.

Recomano que us emporteu l’esmorzar i també el dinar (per si la pesca s’allarga). Sempre podeu menjar a la barca o fer cap a la cala de més a prop i menjar allà.

Un cop ben esmorzats, connectem el GPS i localitzem les nostres pedres marcades ( La barca té un GPS que detecta la pedra, la fondària i la temperatura i grava en memòria les pedres on es detecten més peixos. D’aquestes pedres se’n diuen pedres marcades.) Com us deia, un cop estem a la pedra marcada, col·loquem la canya amb el vinil (el vinil són peixos de goma que, en moure la canya, sembla que tinguin vida i serveixen d’ham per enganyar al peix) i… a esperar que piquin!

Si es vol tornar a casa amb un llobarro de 6 Kg  o un Cap Roig de gairebé 3 Kg com els de la foto, caldran moltes hores, molta habilitat i molta paciència. Ningú no ha dit que sigui fàcil!

També cal tenir en compte que pescar no és barat. Equipar-se bé: canyes, xarxes, hams, barca, ganxos, vinils, roba i sabates adequades té el seu cost. 

Això sí: si t’agrada pescar, aquesta despesa queda totalment compensada pescant, per exemple, un llobarro com el de la foto. 

2 thoughts on “NO DESCARTO SER PESCADOR EN UN FUTUR NO MASSA LLUNYÀ”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *