Després de dos anys de projecte, l’hort de l’institut ha començat a funcionar amb rendiment constant i a donar-nos collites periòdiques amb producció ecològica.
El darrer dia del 2n trimestre els alumnes que van participar a l’hort durant el primer trimestre s’han endut la seva tanda de collita, cultivada amb la tècnica de les “Parades en Crestall”, utilitzant el nostre propi compost i sense insecticides.
Aquest projecte s’ha organitzat des del Seminari de Ciències i ha estat possible gràcies al treball dels alumnes de segon d’ESO dels cursos 13-14 i 14-15. Els nois i noies han dut a terme la recuperació del pati de darrere la cuina: l’han desbrossat, han retirat els nombrosos rocs que hi havia, han creat els marges de roca entre les parcel·les, han preparat la terra i han plantat les primeres collites.
Agraïm la col·laboració de l’AMPA de l’institut; el seu suport ha contribuït a l’actualització de les eines de l’hort i a l’obtenció de compost per a fer una profunda esmena orgànica de la terra del pati que ara constitueix el nostre hort. Millorar l’estructura de la terra ha estat un repte essencial per a poder arribar a l’èxit de les collites d’enguany! L’ Ajuntament, mitjançant el programa ESCOLES+SOSTENIBLES (abans A21 escolar) ens ha proporcionat compost, uns bancs i planter per a l’ajardinament de l’espai.
Voleu veure’l? Els tres enllaços d’aqui sota us donen una bona mostra de la feina feta!
Repartiment de la cistella entre els alumnes del primer trimestre
Víctor Escarré
SEMINARI DE CIÈNCIES