“La palometa”

Durant la conversa sobre la sang la Paula Pi ens va parlar d’una “palomita”. Aquesta paraula va generar molt d’enrenou ja què no enteniem bé com podien treure sang amb … una crispeta! Amb un animal!
Per sort el pare de la Carla Aragonés ens ha resolt el dubte i ens ha aportat molta informació desconeguda. Li estem molt agraïts!

Ara però després de repassar la conferència i els apunts ens ha sorgit un nou dubte: “Qué vol dir que la sang és dolça?” Si algú ens pot ajudar estariem molt contents

One thought on ““La palometa”

  1. jaume

    Sang dolça pot fer referència a les persones que tenen diabetis. Una malaltia en que el cos no pot segregar insulina i llavors el sucre (glucosa) s’eleva molt a la sang i a l’ orina ( diabetis mellitus vol dir orina com la mel –de dolça-). Popularment es diu que els mosquits piquen més a gent amb la sang dolça, però no és veritat. Les ‘mosquites’ (femelles) necessiten una proteïna de la sang pels seus ous, però decideixen picar a algú segons la olor que desprenem per la suor, pel anhídrid carbònic que exhalem quan respirem….

    Reply

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *