ELS NOSTRES AMBIENTS D’APRENENTATGE

Hola famílies,

En aquesta entrada trobareu un recull de fotografies dels ambients d’aprenentatge que hem dut a terme aquest curs.

Treballar per ambients resulta una eina primordial a l’etapa d’Infantil ja que s’adapta a la manera que tenen els infants d’aprendre: a través del joc, i ajuda a afavorir l’aprenentatge entre iguals. Amb la seva implementació, fomentem les relacions i la cooperació entre infants de diferents edats, a més a més de promoure l’autonomia, l’experimentació, la creació i l’acció.

Aquí teniu una breu descripció de cadascun d’ells i el link a l’àlbum per veure les fotos (feu clic a les imatges):

AMBIENT D’EXPERIMENTACIÓ

Pretenem estimular l’observació, el coneixement sensorial i perceptiu de cada infant, i provocar una actitud investigadora davant del món que afavoreixi fer-se preguntes, formular hipòtesis, buscar estratègies i donar respostes. És un espai per observar, manipular, experimentar, investigar sobre l’entorn més proper, els materials naturals i els objectes de la vida quotidiana.


AMBIENT D’ARQUITECTURA

Ens ajuda a promoure el coneixement a partir de la manipulació de material de construcció. Els resultats són cada vegada més elaborats i complexes i donen forma a elements de la vida quotidiana com edificis, cases, camins, etc. Construccions que ajuden als infants a iniciar-se en conceptes matemàtics com la mesura, el càlcul o l’orientació.


AMBIENT D’ART

A partir de diferents tècniques artístiques, suports i materials, amb aquest ambient afavorim la creativitat, la percepció i la imaginació i permet als infants projectar vivències, emocions i experiències amb total llibertat i espontaneïtat.


AMBIENT MOVEM EL COS

Potenciem la descoberta del propi cos i les seves possibilitats a partir del joc, el llenguatge i el moviment. Quan els infants es mouen, interactuen amb el material i el grup d’iguals, superen obstacles o simplement segueixen una música, descobreixen el seu cos, el qual es converteix en el seu vehicle d’aprenentatge.


AMBIENT DE JOC SIMBÒLIC

Ajudem als infants a recrear o idear situacions quotidianes que l’ajuden a comprendre i a interioritzar determinats rols i relacions socials i familiars. Els infants s’expressen tal com són, adquirint habilitats personals i desenvolupant la seva capacitat de relació amb els altres.

Aquest article s'ha publicat dins de GENERAL, P-3, P-4, P-5 i etiquetat amb , . Afegiu a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *