ARRIBA SANT JORDI

Hola famílies,

Arriba Sant Jordi i a l’escola és una data que curs rere curs celebrem moltíssim. Com aquest any estem a casa, us volem fer arribar diverses propostes perquè pogueu gaudir amb la família aquests dies. A veure què us semblen.

LA LLEGENDA DE SANT JORDI

Després de visualitzar la llegenda o de llegir-la si la teniu a casa, podeu fer dibuixos sobre la història o els personatges. Qui s’animi, també pot escriure una mica; el títol, el nom dels personatges, una frase del conte, …

Ens els podeu fer arribar al correu que us vam facilitar i quan en tinguem diversos, els penjarem al bloc.

FER UN TEATRET D’OMBRES XINESES I LES SEVES TITELLES.

Construir un teatret per poder projectar ombres es pot fer amb materials diversos, depenent del que tingueu a casa. Podem construir-lo amb una capsa de cartró, aprofitant un teatret de titelles (de fusta) si en teniu o bé, amb un llençol blanc enganxat en algun suport.

NECESSITAREM:

  • Una capsa, un teatret de fusta, un tros de llençol blanc, …
  • Paper de forn, full blanc, …
  • Un flexo o llanterna.
  • Titelles de paper, no cal que siguin negres. Podeu buscar unes plantilles o fer-les vosaltres dibuixant.
  • Bastonets per enganxar els personatges.

FER ROSES: DOLCES, AMB PLASTILINA, OUERES, …

Regalar una rosa a una persona estimada és una tradició del dia de Sant Jordi. Si us ve de gust regalar-ne una feta per vosaltres, aquí teniu algunes idees.

JOCS MEDIEVALS A CASA

  • CURSA AMB CULLERA. Agafa una cullera i posa-la a la boca, col·loca-li alguna cosa petita: una pilota, un caramel, una boleta feta amb paper, …i que comenci la competició. A veure qui arriba més lluny o més ràpid.
  • JOCS DE PUNTERIA: amb el cubell de la roba bruta, una capsa, … farem punteria. Trieu que hi voleu llençar, penseu en alguna cosa que no es pugui trencar: bola fet de mitjons, peluixos, boles, … Us podeu posar un límit de temps i a veure quantes cistelles feu. 
  • JOC DANSA-LIMBO: Agafeu un pal d’escombra i entre dos membres de la família, poseu música i haureu de passar per sota de l’escombra sense tocar-la. Recordeu que cada vegada l’escombra s’acostarà més al terra. A ballar!
  • CURSA D’OBSTACLES: Creeu un circuit on hagueu de saltar, passar per sota d’algun moble, encistellar, … i qui ho faci en menys temps, guanya.

CONSTRUIM CASTELLS AMB MATERIAL DE REBUIG

Aquesta és una de les activitats que hem realitzat a l’escola diversos anys en el taller de famílies quan arriben les dates de Sant Jordi. Així que us convidem a realitzar-la a casa. Als nens i nenes els encanta!

La construcció pot ser en petit format o en gran, imaginació al poder.

ACTIVITAT MUSICAL DE LA SETMANA

Ja heu après la cançó de Sant Jordi que estava posada al bloc de música? Doncs aquesta setmana teniu un vídeo de l’Íngrid amb una nova proposta musical. Si voleu enviar algun vídeo o fotografia fent l’activitat podeu enviar-ho a:  icampla.prof@ganxets.cat  a l’Íngrid li farà molta il·lusió veure els vostres progressos.

Ah! i si voleu subscriviu-vos al seu canal de Youtube on anirà posant tots els vídeos que faci aquests dies de confinament. GanxetsMusiCAT

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *