LA CLASSE D’ISOP
Dilluns 15 de juny de 2020
Aquesta és l’ultima setmana de tres anys compartits, ningú de nosaltres podia imaginar que aquesta seria la manera d’acomiadar el curs, sense abraçades ni petons, que precisament és el que més ve de gust en aquests moments. Però bé, és la realitat que ens ha tocat viure i l’important és que tots i totes estiguem bé. Quan ens retrobem esperem poder abraçar-nos.
Aquí us deixo les propostes d’aquesta setmana que podeu fer si voleu, al llarg de l’estiu.
Comencem amb els vídeos, primer amb el del Yago que us vol ensenyar com ha fet el nenúfar i després, amb les últimes imatges que m’heu fet arribar del confinament.
Per continuar amb la proposta de fer de meteoròlegs, què us sembla si al llarg de l’estiu anoteu quin temps fa en un calendari. Recordeu que a la classe ho fèiem, dibuixàvem el temps (sol, pluja, núvol, …) en el quadrat corresponent i quan acabava el mes, comptàvem quants dies havia fet sol? quants pluja? … Us animeu a fer-ho. Quin temps creieu que farà aquest estiu? Aquí teniu un calendari, però si ho preferiu el podeu fer vosaltres o aprofitar un que tingueu per casa.
Una altra proposta que us pot agradar és fer sudokus, us enllaço uns per començar i a mida que aneu entenent la mecànica, en podeu buscar amb més dificultat en la següent pàgina web, n’hi ha per petits i grans.
I per acabar, al bloc us vam suggerir fa setmanes que podieu fer mandales amb objectes que tinguéssiu per casa, ho podeu continuar fent ja que és una activitat divertida i a més, ens pot ajudar a millorar la capacitat d’atenció i concentració, a relaxar-nos, i a treballar la motricitat fina, entre altres beneficis. Us adjunto un document amb mandales per pintar, per si us bé de gust passar al paper.
BON ESTIU FAMÍLIES I GRÀCIES PER AQUESTS TRES ANYS COMPARTITS!
Dilluns 8 de juny de 2020
Bones famílies, el divendres d’aquesta setmana hauria estat la festa de final de curs. És una data que tothom espera, infants i famílies, perquè ens permet trobar-nos en un ambient festiu i donar-ho tot a la pista de ball. Aquest any no serà possible, però afortunadament hem pogut compartir-ne un parell que van ser genials. Aquí us deixo una mostra per recordar-los, poseu-vos còmodes i que la música no pari!
Teniu ganes de més!
Quins records, eh? Espero que us hagi agradat!
Ara, si us sembla bé, podem continuar recordant algunes coses. Aquest curs hem anat a la classe d’Isop i he pensat que a dues setmanes d’acabar el curs era un bon moment per fer memòria d’algunes de les seves faules. Aquí us en deixo un parell produïdes per Disney. Tenen alguns anys, però quan les vam veure a l’inici de curs als nens/es els van encantar!
LA LLEBRE I LA TORTUGA
LA CIGALA I LA FORMIGA
Un cop vistes les dues faules, podeu triar quina us ha agradat més. D’aquesta, podeu fer-ne un dibuix i escriure una mica. Pot ser una frase que expliqui el que es veu al dibuix, el nom dels personatges que apareixen o bé, el títol de la faula. Recordeu que abans de començar cal pensar bé: – què vull fer? i – què utilitzaré? (llapis, retoladors, colors de fusta, aquarel·les, …). Quan ho tingueu decidit, podeu començar.
L’ARLET G. I LA LAIA
I per acabar, amb els vídeos de la setmana, aquí en teniu dos de ben especials. L’Arlet G. havia de fer la roda de contes per aquestes dates i ha decidit que el volia compartir amb tots vosaltres. I la Laia ha fet la màquina de sumar i us ensenya com fer-la servir. Arlet i Laia, moltes gràcies per compartir-ho!
Dilluns 1 de juny de 2020
Aquí teniu el vídeo d’algunes de les activitats que esteu fent a casa. Esteu treballant moltíssim!
CONTE: LES PARAULES DOLCES
Aquesta setmana vull compartir amb vosaltres la història de la Lola i les paraules dolces. Desitjo que us agradi!
A la classe, teníem l’espai per escriure paraules i missatges bonics, us en recordeu? Dir o escriure paraules dolces sempre està molt bé, tant per qui les diu com per qui les rep. Així que us proposo que us animeu a escriure moltes paraules boniques. Perquè dir-les, segur que ja ho feu.
Podeu crear una capseta per guardar-les i quan vingui algú a casa, podeu regalar-li una paraula o un missatge, o també podeu fer un petit llibre per escriure-les i llegir-les als de casa.
Qualsevol manera d’emmagatzemar aquestes paraules serà genial i no oblideu compartir-les amb qui estimeu.
Aquestes són les meves paraules per a vosaltres. 😀
LA MÀQUINA DE SUMAR
Segur que a casa, en aquest temps de confinament molts de vosaltres heu practicat sumes, restes o petits problemes amb nombres.
Us proposo fabricar una màquina molt especial, és la màquina de sumar. En ajudarà a iniciar-nos en les operacions, i les podrem fer mentalment i comprovar el resultat, manipulant.
QUÈ NECESSITAREU:
– Una capsa de cartró o de plàstic
– tubs de paper de cuina, de wc, gots de cartró, …
– boles, pompons, taps, botons, …
– números i símbols (+, = )
Per començar, haureu de triar 2 quantitats per exemple, 3 i 4. Per un dels tubs deixarem caure 3 pompons i per l’altre 4. L’objectiu és que abans de fer el comptatge final, els infants diguin quants creuen que n’hi haurà en total, és a dir, que facin un càlcul mental, després ho comprovarem fent el comptatge. La pràctica fa que el càlcul mental sigui més ràpid i encertat. Així que l’èxit està en jugar-hi moltes vegades.
Un pas més enllà quan dominen el càlcul mental, és proposar l’activitat a la inversa, posar un nombre de pompons a la base, per exemple 8 i demanar als infants quants poden haver passat per cada tub. Com veureu les opcions són diverses (4+4, 5+3, 8+0, …). Us atreviu a buscar-les totes?
Us deixo algun model de màquina, però podeu crear-la i decorar-la al vostre gust.
També us facilito nombres i símbols per a la màquina, encara que si preferiu els poden fer els nens/es i així practiquen l’escriptura dels nombres. Recordeu de fer 2 etiquetes de cada número.
Dilluns 25 de maig de 2020
Comencem la setmana amb un conte. El Roc fa dies que treballa en un conte molt original que li agradaria compartir amb tots vosaltres. Ha estat pensant una història ben bonica, ha fet els dibuixos i ha escrit el text. Però com ho podia fer perquè tots el poguéssiu veure? Doncs hem fet un petit muntatge amb els seus dibuixos i la seva veu. Esperem que us agradi. Li ha quedat preciós!
També us deixo les imatges del confinament 3 amb les fotos que m’aneu fent arribar cada setmana.
DICCIONARI DE GRAFISMES
Ara us proposo una activitat que fèiem al taller de llengua, si ho recordeu teníem una proposta per treballar el traç. A la pàgina principal del bloc trobareu aquesta proposta més manipulativa i aquí, farem un pas més. Us deixo un diccionari de grafismes, on veureu traços de tota mena.
Si us ve de gust, podeu practicar-los en un full en blanc. Però una altra opció ben divertida és fer un dibuix i omplir-lo amb diferents grafismes. El podeu fer vosaltres (un paisatge, una persona, un objecte,…) o bé, buscar-lo a internet i demanar que us l’imprimeixin. Segur que us quedaran coses tan boniques com aquestes.
ENLLAÇ: PRACTIQUEM GRAFISMES
JOC: EL LINX
Coneixeu el joc del Linx? Doncs a P5 en vam fer una versió que ara també podeu realitzar a casa. Mireu com ho fèiem.
GIREM L’ETIQUETA LLEGIM BUSQUEM L’OBJECTE
A l’escola teniem un taulell amb dibuixos, però a casa ho podeu fer amb objectes (cullera, got, mitjó, poma, llapis, goma, plat, mocador, …) Aquí teniu les instruccions del joc.
Haureu de buscar tants objectes com vulgueu posar en joc (15, 20, …) i fer etiquetes amb el seu nom. El funcionament del joc és molt senzill:
|
Abans de començar el joc, es pot fer una lectura de les paraules perquè els nens/es es familiaritzin amb el vocabulari, si ho creieu necessari. Fins i tot, fer una partida prèvia col·locant cada nom amb el seu objecte, per assegurar-nos que cada objecte té la seva paraula. Quan ho feu molt ràpid amb un nombre d’objectes, afegiu-ne més. En podeu posar tants com vulgueu. A jugar!
Dilluns 18 de maig de 2020
Aquesta setmana alguns companys/es de la classe han volgut compartir el seu vídeo amb tots vosaltres. Estigueu molt atents/es, perquè expliquen i fan coses molt interessants. Espero que us agradin. Si algú més s’anima a compartir-ne un del que feu durant el confinament, serà benvingut.
Avui us vull recordar una activitat que a la classe l’hem fet moltes vegades; crear formes o reproduir models amb bastonets de colors. Segurament a casa no en tingueu, però no passa res, també es pot fer amb tires de paper. Si teniu fulls de colors genial i sinó, podeu pintar fulls blancs i després, els retalleu. Això si, totes les tires han de tenir la mateixa amplada i llargada. Aquí us deixo alguns patrons que podeu reproduir, però en podeu fer molts altres inventats. Ànim artistes!
Les següents propostes tenen a veure amb els números, la primera es tracta de fer-los servir per dibuixar. Haureu de fer paperets amb els números del 0 al 9, així aprofitem per recordar com s’escriuen. Quan els tingueu fets us serviran de plantilla per començar a dibuixar. Què creieu que pot sortir a partir de cada número?
Mireu el vídeo i ho descobrireu!
Cliqueu aquí: FULLS DELS NÚMEROS
I l’última proposta, és un regal que us fa l’Elisabet, que aquest confinament ha aprofitat per jugar amb els números i en aquest vídeo us ensenya com fer-ho. Espero que gaudiu jugant. Gràcies Eli!
Dilluns 11 de maig de 2020
Bones, aquesta setmana teniu uns vídeos molt especials, no us en perdeu cap 😉
Primer, teniu més imatges de les que em feu arribar fent moltes de les activitats que us hem anat recomanant al bloc. SOU GENIALS!
Si us va agradar el conte de La Poma Viatgera, no us podeu perdre el segon capítol amb les imatges d’uns il·lustradors/es de luxe. Moltes felicitats als artistes!
RIMES AMB MOVIMENT
Coneixeu les rimes amb moviment. Els vostres fills i filles, siii! A través d’elles hem pogut treballar la coordinació ull-mà, la rima, l’articulació dels sons, algunes onomatopeies, la respiració, … i a més, passar una bona estona.
Aquí en teniu un parell de les que vam practicar a la classe per poder fer-les a casa. La Laura i jo desitgem que us agradin!
A més a més de les rimes, a la classe també jugàvem a inventar rodolins, a casa també podeu fer-ho. Recordeu que hem d’intentar que les paraules del final de cada frase acabin igual. Quan tingueu la rima, podeu escriure el rodolí i fer-ne un dibuix. Segur que en surten de molt divertits. En podeu fer de tots els membres de la família, dels amics, o de coses que us agradin. Aquest li vam dedicar al Pol!
” El Pol jugant a futbol ha marcat un gol”
I per acabar, l’Emma m’ha fet arribar una sopa de lletres creada per ella, trobareu tots els animals. Si voleu descarregar-la, AQUÍ teniu un pdf.
Dilluns 4 de maig de 2020
Al llarg dels mesos que hem anat a l’escola són moltes les activitats que hem realitzat. Aquesta setmana us en deixo un parell a través de dos enllaços (si teniu algun problema per accedir-hi us puc fer arribar els documents pel mail). També us deixo un vídeo amb algunes de les imatges que m’heu fet arribar i un vídeo del vostre company Biel que ens explica el conte de L’Elmer. (Roda de Contes a casa)
Són les sopes de lletres com les que fèiem a l’escola. Les podeu anar fent quan us vingui de gust. També en trobareu una en blanc, per si la voleu dissenyar vosaltres. Primer penseu les paraules que voleu amagar, escriviu-les, i després ompliu la resta de quadrats amb diferents lletres.
És el joc de les diferències. Les podeu imprimir, però si no voleu també les podeu buscar a través de la pantalla i així, estalviareu paper.
LES VOSTRES FOTOS
EL CONTE DE L’ELMER
I si teniu ganes de pintar, el Biel us deixa un Elmer per pintar.
Moltes gràcies, Biel
Dilluns 27 d’abril de 2020
Hola nens i nenes de la classe d’Isop, què tal porteu el confinament? Espero que tots/es estigueu molt bé i amb les mateixes ganes d’aprendre que quan anàvem a l’escola. Alguns de vosaltres m’heu fet arribar dibuixos, escrits, vídeos on he pogut veure que esteu treballant molt i fent coses divertides i creatives, alhora que practiqueu l’escriptura, la lectura i altres conceptes.
Avui us vull deixar un conte perquè el pogueu mirar i escoltar tantes vegades com us vingui de gust, també podeu treure l’àudio i llegir-lo vosaltres.
CONTINUEM LA HISTÒRIA?
Ara us animo a fer aquesta activitat: On imagineu què podria anar la poma per veure més món? i amb qui es podria trobar? Feu un dibuix on surti la poma i amb qui heu decidit que es trobi. Recordeu d’escriure el nom de l’animal, personatge, … i qui s’animi, una petita frase. A veure si entre tots aconseguim fer viure a la poma una nova aventura. La podríem titular “La Poma viatgera 2” o “El nou viatge de la poma”, … Algú se li acudeix un altre títol?
EL JOC DE LA CADENA
Us proposo un joc per poder jugar en diferents moments del dia, requereix poc temps i ajuda a agafar agilitat amb les paraules, així com a estimular la memòria.
Primer haureu d’escollir la lletra amb la que voleu que comencin les paraules, i haureu de fer una cadena. La versió senzilla és que cada jugador dirà una paraula amb la lletra triada. (Ex. Pera, Poma, Plàtan, Peix, Pescador, … atenció no val repetir les paraules. Ara, si ho voleu complicar una mica més, podeu fer la cadena amb acumulació, vol dir que cada jugador haurà de repetir les paraules dels altres i afegir-ne una de nova a la llista. (Ex. Pera, Pera-Poma, Pera-poma-plàtan, Pera-poma-plàtan-peix,…)
Aquesta última, la podeu fer també utilitzant diferents camps semàntics: animals, fruites, vehicles, ciutats, … sense haver d’estar pendent de la lletra amb la que comença. (Ex. Gos, gos-gat, gos-gat-elefant, gos-gat-elefant-girafa, …)
TALLER MATEMÀTIC
Ara toca el torn al taller de matemàtiques, en ell els nens i nenes de P5 han pogut treballar aspectes relacionats amb la numeració, la geometria i la lògica tot jugant. Aquí us deixem una mostra.
Hola, què tal esteu? Aquí us anirem deixant imatges d’algunes de les activitats que hem anat fent al llarg d’aquest curs. Espero que gaudiu veient-les, tant com els nens i les nenes fent-les.
TALLER DE LLENGUA