COMENÇA EL MES DE JUNY

Hola famílies,

avui comencem el mes de juny, l’últim mes d’aquest curs. Un curs que vam començar al setembre amb moltes ganes de compartir moments, experiències i aprenentatges. Com no ha estat possible tornar a les aules garantint la seguretat de tots/es, continuem proposant-vos algunes activitats per poder sentir-nos com si estiguéssim  a l’escola.

US ANIMEU A FER UN MINI MÓN?

Es tracta de crear una escenari amb elements que tingueu per casa o que pugueu trobar al parc, al bosc, a la platja,… ara que ja podem sortir una mica. Us poden servir: trossos de roba, pedres, bastons, peces de construcció, ninos, animals, aigua, glaçons, sorra, … Aquesta activitat ajuda als infants a estimular la seva creativitat, permet el contacte directe amb diferents materials que els poden aportar sensacions molt diverses i alhora, els permet treure emocions, desitjos, fantasies, … Si ho necessiteu, podeu fer una cerca d’allò que us agradaria recrear, segur que descobrireu moltes coses interessants.

 

Necessitareu:

  • Un contenidor, safata, capsa o catifa, per delimitar l’espai.
  • Els materials que tingueu: robes, papers, pedres, terra, llegums, aigua, gel, sorra, arròs, peces de fusta, sal, …
  • Personatges: playmòbils, animals, ninos petits, titelles, …

Per aquells que teniu moltes ganes d’escriure, podeu fer una llista del material que heu utilitzat, dels animals que surten, … o també, posar un títol al mini món que heu creat. Podeu fer tantes creacions com vulgueu, passareu una estona genial!

JOC DE TRES EN RATLLA

El tres en ratlla és un joc que consisteix en posar 3 peces sobre un tauler de 3 per 3 posicions de manera que estiguin en línia recta (horitzontal, vertical o diagonal). És un joc molt adequat pels més petits per la seva simplicitat. Per jugar han de fer càlculs i estratègies mentals i aprenen a respectar els torns i a mantenir la concentració.

Aquesta setmana us proposem que vosaltres mateixos fabriqueu el vostre joc de tres en ratlla amb pedretes pintades i/o decorades.

QUÈ NECESSITEM?

  • Un taulell fet amb qualsevol del material que podem tenir per casa (cartró, fusta,             paper…) amb nou caselles.
  • Sis pedretes. En pintarem 3 d’un color i 3 d’un altre o les decorarem com més ens            agradi.

COM ES JUGA?

  • Repartim les 3 pedres del mateix color a cada jugador.
  • Podem establir la norma per començar: el més petit, el que tregui el número més alt en un dau…
  • Cada jugador posa la seva pedra de manera alternativa en una de les caselles del taulell.
  • Al nostre torn podem moure una pedra de lloc per aconseguir fer línia.
  • Guanya el que aconsegueix primer fer una línia.

    Sort campions, a veure qui guanya la partida!

 EL CERCLE DELS NÚMEROS

És un joc que apropa als infants a les matemàtiques de forma manipulativa, treballant la psicomotricitat fina i la creativitat.

Com es juga? En un  tauler en forma de cercle numerat de l’0 al 9 i amb xinxetes, unirem els punts de la taula en sentit de les agulles del rellotge  seguint les indicacions de les targetes o bé creant-ne sense model, per formar figures geomètriques.

Els pares/mares haureu d’ajudar als vostres infants a fer el tauler seguint les indicacions del vídeo i/o utilitzant la plantilla que adjuntem, també trobareu les targetes dels números  per reproduir les formes geomètriques que van sortint.

Necessitem:

Ús animeu a probar-ho? A veure quines figures trobeu…

 

 

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *