SOM-HI AMB NOUS REPTES!

Hola a tots i totes!

Els dies van avançant i ja comencem a gaudir de més solet i dies més llargs, no comenceu a olorar l’estiu?

Per aquesta setmana us fem una nova proposta d’activitats perquè us animeu a fer les que més us vinguin de gust…

També aprofitem per dir-vos que som conscients que durant el dia a dia esteu fent moltíssimes coses, i us animem a que les continueu fent, ja que formen part important del nostre aprenentatge (ajudar a fer el dinar, a posar rentadores, a doblegar roba, a endreçar, fer esport, conversar i compartir vivències, sensacions,…) Compartir algunes d’aquestes tasques amb els nostres fills i filles i demanar que ens ajudin a fer-ho, contribuirà a anar creant aquesta imatge positiva d’un mateix i a avançar en l’autonomia personal i la pròpia autoestima. Un aprenentatge realment significatiu i important que ens acompanyarà en la gran aventura de créixer. HO ESTEU FENT GENIAL!

UNS GRAFISMES ESPECIALS

Us proposem fer una activitat de grafisme per practicar el traç i si ens ve de gust molt més!

Segur que a casa teniu safates reciclades de plàstic o alguna capsa,  i també, alguns ingredients com poden ser farina, sucre o sal.

Per fer aquesta activitat cal que prepareu una safata o capsa amb algun d’aquests ingredients i podreu fer les següents activitats:

  • Experimentar amb la sensació tàctil, ja veureu que divertit!
  • Fer sanefes, línies i dibuixos lliures.
  • Donar models de traç, de lletres, de números, fer el nom i reproduir-ho.
  • Omplir la forma que hem dibuixat amb cigrons o llenties.    

               Aprender a escribir con Montessori: la bandeja de arena ...

I aquí us deixem un enllaç amb una activitat interactiva que us agradarà!

http://www.thekirankumar.com/blog/wp-content/uploads/sandwriting.html

FEM SIMETRIES

Veureu en el vídeo diferents exemples de fer simetries amb diferents objectes com  elements naturals,  coberts i depressors de colors. Aquest tipus d’activitat ajuda a potenciar la ubicació espacial, la lateralitat i la direccionalitat dels elements en un pla, així com també a  desenvolupar conceptes matemàtics.

Podem iniciar nosaltres el patró a completar, adaptant el grau de dificultat segons l’edat dels infants o que siguin els nens i les nens els creadors.

TAUMÀTROP

Quina paraula més estranya, oi? Voleu descobrir que significa?

Doncs un taumàtrop és un disc de paper que en cada cara presenta uns dibuixos diferents però que es complementen. Amb un moviment ràpid podem fer que les imatges semblin una de sola, això es deu a una il·lusió òptica. 

Us animeu a fer-ne un? És molt senzill. Si voleu podeu imprimir algun dels models que us facilitem, però si no podeu, encara pot ser més divertit inventar-ne un dibuixant-lo vosaltres. (Ex. un peix-una peixera, una jardí-una papallona,…)

Necessitareu:

  • un objecte circular per marcar
  • paper i si teniu, cartró
  • llapis i colors
  • tisores i pegament
  • fil, llana o goma

i què comenci a girar!!!

PLANTILLA PER IMPRIMIR

Una altra opció per fer un taumàtrop, és fer-lo enganxant els dibuixos a un bastonet, però vigileu! En aquest cas les imatges hauran d’anar en la mateixa direcció, perquè giraran de costat. Aquí teniu alguns exemples i plantilles.

PLANTILLA PAL

Aquest article ha estat publicat en General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *