Salvador Puig i Antich – Ariadna Esteve

Salvador Puig i Antich va neixer a Barcelona el 30 de maig de 1948 i va morir 2 de març de 1974. Va morir executat pel règim franquista, després de ser jutjat per un Tribunal Militar i condemnat a mort com a culpable de la mort del subinspector de 23 anys Francisco Anguas Barragán a Barcelona.
Salvador era el tercer de sis germans d’una família. El seu pare, Joaquim Puig, va ser militant d’Acció Catalana durant la República i es va exilià a França.
Salvador Puig Antich va ser empresonat, acusat de ser l’autor dels trets que causaren la mort a Anguas Barragán i d’haver participat en l’atracament d’un banc. Posteriorment, va ser jutjat en Consell de Guerra i condemnat a mort després de la mort de Carrero Blanco.
Salvador Puig Antich, de 25 anys, va ser executat amb el mètode del garrot vil en una cel·la de la presó Model de Barcelona el 2 de març del 1974. El seu cos reposa al nínxol 2.737 del cementiri de Montjuïc.

També hi ha una pel·lícula relacionada amb la seva vida.

Aquest article ha estat publicat en DOCUMENTALES, General. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *