Ajuda amb el Java

No et funcionen les aplets de Java?

 • Les dificultats perquè es carregui correctament el JAVA en el teu ordinador poden ser molt diferents segons el sistema operatiu, el navegador que facis servir i el grau de protecció que tinguis. Esperem que amb aquests consells puguis fer-lo funcionar:

Windows: Has d’anar al “Panel de control“. Busca la icona que posa JAVA. En obrir-la veuràs que hi ha una pestanya que hi diu “seguridad“. Un cop aquí tens dues opcions:

 1. Baixar el nivell se seguerat a “Medium“, a la qual cosa t’advertirà que corres riscos de seguretat. En principi, si fas això no hauria de passar res amb un bon antivirus, però és millor la segona opció.
 2. Fixa’t que tens una opció per afegir excepcions per a algunes aplicacions provinents de dominis web concrets. Escull aquesta opció i afegeix aquestes adreces posant-hi davant “http://”: (Una cada vegada per separat)
  • clic.xtec.cat
  • www.xtec.cat
  • www.intermunicipal.com
  • recursostic.educacion.es
  • www.geogebra.org

Confirma amb OK per sortir de l’opció i si no et demana de reiniciar l’ordinador, pots tornar a carregar la pàgina de la intranet.

Si et surt una advertència digues que l’acceptes. En principi el problema ja està solucionat.

Recorda que aquest missatge en alguns navegadors d’internet es mostra al costat a l’adreça de la web, en forma de X. Clica al damunt i autoritza la seva càrrega.

Sort,  esperem t’hagi servit per poder treballar.

Imac: En el teu cas hauràs d’anar a la icona del Desktop: Preferencias del sistema. Un cop hi siguis, clica a on posa JAVA. Un cop s’obri la finestra, segueix els punts 1 o 2 com el sistema windows.