LI-FI

 

 

El Wi-Fi a interromput amb força en la nostra vida quotidiana, encara es segueix utilitzant però té diversos defectes, un dels més importants és que el WIFI és lent comparat amb el LI-FI.

La tecnologia Li-Fi, que utilitza la llum visible entre 400 i 800 terahertzios (THz), transmet missatges a través de codi binari. D’aquesta manera, s’ha arribat a aconseguir en el laboratori una velocitat de 224 GB per segon, el que equivaldria a descarregar-se divuit pel·lícules de 1,5 GB en aquest temps.


Aquesta tecnologia es va començar a treballar en 2011, pel professor d’Enginyeria a la Universitat d’Edimburg, Harald Haas.


No funcionarà per router, sinó per una bombeta especial que s’encén i s’apaga a una gran velocitat, per cada centelleig envia codis binaris. Però l’ull humà no pot detectar quan s’encén i s’apaga, en anar a tanta velocitat els centelleigs semblarà que esta encesa amb la qual cosa també es pot utilitzar com bombeta normal.

El WI-FI va a una velocitat mitjana de 30MB (depèn que companyia tinguis contractada) i el LI-FI va 200 GB de mitjana.lifi 2

Avui dia estan investigant per millorar-lo, però creiem que d’aquí a poc estarà molt present en el món quotidià com també va passar amb el WI-FI.

lifi 3
Link de l’article: http://www.entornointeligente.com/articulo/8301349/’/articulo/8301349/VENEZUELA-Adioacute;s-a-la-tecnologiacute;a-WiFi-bienvenida-LiFi-25042016′

Autors: Guillem Gervilla, Pol Merino

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *