Alpify, la clau per estar segur a la montanya

Les emergències a la muntanya són una constant en totes les estacions d’esquí del món i altres entorns d’activitats a l’aire lliure i els sistemes actuals de seguretat no permeten conèixer la localització exacta de les persones desaparegudes. Va ser així com va sorgir la idea de crear Alpify, una aplicació completament gratuïta per a dispositius smarphone que permet que estiguis sempre localitzat davant de qualsevol imprevist que et pugui succeir.

Per poder utilitzar l’aplicació has de registrar-te incloent la informació que es necessiti en cas d’emergència com el teu nom i els teus cognoms, una persona amb la qui poder contactar, el teu número de telèfon per si és necessari enviar un missatge…

Per començar a utilitzar-la és imprescindible que tinguis activats els serveis de localització perquè Alpify pugui registrar la posició en la que et trobes i la ruta que segueixes. Per aquest motiu, si et trobes en una situació d’emergència i  requereixes ser localitzat, només has de prémer el botó Emergència i automàticament contactaràs amb els serveis 112/911 de la zona, enviant la teva posició mitjançant la geolocalització del GPS.

14610602472051465094905

En el cas que no disposis de cobertura, no has de preocupar-te ja que la petició d’emergència s’enviarà via SMS, arribarà directament al sistema Alpify i serà tramitada pel servei d’emergències 112/911. Aleshores et podran localitzar de la mateixa forma facilitant-te ajuda de la manera més ràpida i precisa possible.

Actualment Alpify està operatiu a tota Espanya i a d’Andorra, a més d’alguns punts concrets d’altres països, com el Parc Nacional Wararira Repano de Caracas, a Veneçola, i estacions d’esquí concretes. Alpify també col·labora amb la FEEC (Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya) i la Federació Espanyola d’Esports de Muntaña i Escalada.

  Aquesta aplicació va permetre el 2014 el rescat de 4500 persones a Espanya i aquest any també segueix en actiu. Un clar exemple és el rescat d’una dona que es va portar a terme aquest dissabte ja que va patir un accident mentre practicava senderisme al monument natural de Los Barruecos i com que utilitzava l’aplicació Alpify va poder ser localitzada.

  Després d’haver llegit aquest article si ets una persona apassionada amb el senderisme, l’esquí… no dubtis en posar Alpify a la teva vida, doncs qui sap si algun dia podràs necessitar els seus serveis. – MÍRIAM CÁLIZ, MARINA CANO I PAULA FERRETE

Link: http://www.smartblog.es/2015/04/alpify-te-localiza-ante-una-urgencia/

Vídeo: http://blocs.xtec.cat/gallecstecno3/2016/04/19/

7 pensaments sobre “Alpify, la clau per estar segur a la montanya

  1. Aquest article el trobo interessant, ja que avui dia hi han molts d’accidents en la muntanya, ja sigui fent senderisme, amb bici, esquiant. Aquesta aplicació es un bé per a moltes persones, ja que si algun dia els hi passa alguna cosa podran avisar.
    Fa poc es van perdre tres persones( dos noies i un noi) al cap dels dies els van trobar morts a la muntanya per hipotermia. Si aquestes persones haguessin tingut aquesta aplicació podrien haver tingut alguna oportunitat de sobreviure

  2. Trobo que és una aplicació molt útil. Ja que aquesta app pot solucionar problemes greus a la muntanya o a llocs perduts, o també salvar-te la vida. Aquesta aplicació com pot salvar-te la vida, podria ajudar a tantíssimes persones.
    També trobo aquest article molt interessant i útil.

  3. D’aquesta aplicació si que n’he sentit parlar, fins i tot ho he vist en la televisió pels anuncis. La meva mare m’ha obligat a posar-la ja que moltes vegades vaig per muntanya amb la bicicleta sola, però com lo donava sense volver a vegades me la he treta per si de cas ja que sempre tinc el número d’emergències i també tenen gps

  4. En nombroses ocasions no som conscients de la perillositat que té la muntanya. És per això que penso que la nova aplicació Alpify ens pot ser de molta utilitat. Gràcies a aquesta nova app, es pot saber la localització exacta dels seus usuaris. Això, en moments d’emergència pot ajudar, i molt. Tan sols activant el GPS, i amb un botó d’emergència, estem connectats automàticament als serveis d’emergència. A més, no és necessària la cobertura per a l’ús d’aquesta aplicació. Per concloure, penso que no posa cap inconvenient i que està molt ben realitzada. És una excel·lent aplicació, la qual seria necessaria conèixer!

  5. Jo ja coneixia aquesta aplicació i la veritat és que és força eficaç. Jo acostumo a practicar senderisme, majoritariament a l’estiu, però sovint vaig amb la meva familia i per això, per sort, jo mai he necessitat usar-la, encara que després de llegir aquest article no ho dubtaria! Parlant de l’article trobo que està molt ben redactat, felicitats a les tres!!

  6. La muntanya, és un medi que pots anar en família o en amics per passar la tarda, però no donem prou importància a l’hora de sortir sol, sense un mapa, sense gaires provisions, la creació d’aquesta app ha sigut molt clau per poder salvar a moltes persones, sense dubte un applicació molt bona, i unes de les primeres que poden portar l’adjectiu útil. En conclusió un article ben redactat i una app útil.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *