SESSIÓ 3

En aquesta pàgina podeu trobar informació relacionada a la tercera sessió d’ús i entrada de continguts al bloc.

  1. L’editor que porta incorporat el sistema d’XTECBlocs també permet integrar arxius de so i de vídeo dins els articles o pàgines. Els formats permesos són: MP3, RM, FLV, MOV, MP4, M4V, M4A, M4B, 3GP, WMV, AVI o ASF.

Per afegir un fitxer d’aquest tipus dins un article o pàgina, teniu tres possibilitats:

  • Pujar el fitxer de so o de vídeo al bloc i, una vegada pujat, afegir-lo o col·locar-lo dins l’article o pàgina que esteu redactant. Aquesta opció no és massa aconsellable ja que consumireu una gran part de l’espai que teniu assignat per al bloc i de seguida l’esgotareu. És millor fer-ho segons aquesta segona opció.
  • Pujar el fitxer en un espai web que ofereixi allotjament, per exemple, els comptes personals d’usuari d’XTEC i, una vegada el teniu pujat, copiar l’URL on es troba.Una vegada el sistema detecti l’adreça crearà un enllaç al fitxer i li associarà un reproductor.
  • Pujar el fitxer a l’espai de vídeo i audio de la XTEC que ofereix allotjament per a arxius d’aquest tipus. Aquest espai pots ser de centre o personal pels usuaris XTEC. Una vegada pujat el fitxer s’ha de copiar la URL del lloc on es troba.

Per integrar un fitxer mp3 premerem el botó audiomediabutton.png i completarem la finestra emergent cercant l’arxiu mp3 al nostre ordinador, aleshores el desem a la nostra mediateca.

arxius-mp3-blocs

Una vegada publiqueu l’article o pàgina, us apareixerà una icona, fent clic sobre el signe + i s’obrirà un reproductor.

Per a un fitxer MP4, el procés seria similar

2. Inserció d’un article amb presentació de fotografies.

  • Creació d’un article i inserció d’una presentació de fotos feta amb el Picasa 3. picasa-web-albums

Primer de tot s’ha d’instal·lar el programa Picasa 3 a l’ordinador. Aquest programa et permet organitzar, compartir i editar les teves fotos d’una manera fàcil.

Podras importar les teves fotos del teu disc dur o de la càmera o d’un altra unitat externa. Per poder fer una presentació de fotos hauras de seguir els següents pasos:

  • A travès del programa Picasa hauras de buscar, seleccionar i pujar les fotos a àlbums web (et demanarà un compte de correu de gmail).
  • Un cop ja les tens a la teva biblioteca d’albums web, hauras d’enllaçar l’àlbum i incrustar una presentació de fotografies. Allà sortiran les opcions de presentació: la mida,… el codi embed… el qual haureu de seleccionar i copiar.
  • Enganxeu el codi embed a l’article on voleu incrustar aquest àlbum web, i… voilà!