Vivim en una ciutat neta?

Sempre, quan vaig a l’escola, sempre veig molts contenidors; hi ha una cosa que em fa ràbia, els contenidors estan buits i està tot llençat per fora.

Quan vaig a la biblioteca a fer els deures els contenidors estan plens d’escombraries i hi ha un munt de mosques i com no?

Hi caben més escombraries als contenidors; la gent ho llença tot al terra.
A vegades penso que és perquè els senyors de la neteja no ho netegen. I molta gent ha fet cartells i els ha enganxat als contenidors dient que no ho llencin al terra però la gent no fa cas.

M’agradaria molt que un dia passessin uns escombriaires i que rentessin tots els carrers de Llefià.

L’Ajuntament, a la seva web, diu:

Hem renovat tot el nostre servei de neteja i de recollida de residus i, als nostres carrers, ja treballen nous equips, amb maquinària més moderna i eficient.”

Jo això, no m’ho crec pas, perquè diuen que tot està molt net i que tenen la millor maquinària, però després tot està brut.

Sí, sí, jo sempre veig als escombriaires netejant cada matí o migdia però això no serveix de res perquè només escombren el terra i tots el gossos que passen fan caca o pipí i els seus amos no ho recullen.

El camió d’escombraries només passa cada nit o a vegades de dia, però a la nit no m’agrada que passi perquè fan soroll i molesta a la gent quan està dormint i deixen molta pudor i a vegades es deixen alguns contenidors.

Si la gent continua llençant escombraries pel terra s’embrutarà tot i no trobarem per on passar.

L’Ajuntament, a la seva web, diu:

Tot aquest esforç per millorar el servei de neteja a la nostra ciutat compta amb la vostra complicitat. L’Ajuntament hi posa el mitjans, però només amb el vostre suport i compromís ciutadà podrem assolir l’objectiu d’Estrenar Badalona cada dia. Una Badalona més neta i agradable per a tothom.”

Jo realment col·laboro a reciclar i tenir un món més net, però a vegades veig coses que em fan pensar el perquè. Perquè no llencen les brosses als contenidors? Què els costa?

Jo conec tots aquests contenidors:

És molt important posar tots els materials residuals al seu color per poder reciclar-los correctament i poder fer més materials utilitzables per altres persones.

Si tota la gent reciclés i llencés les escombraries on toca, el món seria molt millor. Quan estic pel carrer, molta gent quan està menjant alguna bossa de patates o un xiclet ho llencen tot al terra i em fa molta ràbia, però com a la gent no li importa que el món sigui molt millor, doncs no fa el que toca.
La gent que té gossos ha de recollir la caca del seus gossos, així tot estarà net..

El món seria molt millor i més net si tota la gent fes cas del que li diuen.
No hi hauria tantes escombraries i tot estaria ben net.

 Text: Alex i Nisrine

 

 

Aquest article ha estat publicat en Badalona, Medi ambient, Periodisme. Afegeix a les adreces d'interès l'enllaç permanent.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *