Coneix el MACBA

Per mitjà de la Col·lecció i del programa d’exposicions i activitats, el MACBA vol construir una memòria crítica de l’art de la segona meitat del segle XX, assolint alhora dos objectius: d’una banda, fer front a discursos i forces hegemòniques que tendeixen a mitificar el que és local-nacional i a instrumentalitzar les institucions culturals com a agents actius de la terciarització econòmica de les ciutats; de l’altra, plantejar alternatives a les insuficiències dels models dominants de museu, que es basen, en general, en el mite universalista de l’obra original o bé en una concepció del museu com a espectacle.
Partint d’una concepció segons la qual no existeix un “públic”, sinó “públics” constituïts per grups específics diferenciats, el museu deixa de ser un mer productor d’exposicions i esdevé un proveïdor de serveis de diferents tipus per als diferents subjectes. L’exposició és, així, un mitjà per a un tipus d’experiència que se situa al mateix nivell que els tallers, les conferències, els programes d’audiovisuals, les publicacions, etc. Totes aquestes experiències s’articulen al voltant d’una sèrie de línies discursives que els donen coherència temàtica.

[kml_flashembed movie="http://www.youtube.com/v/ea44hqtINeA" width="525" height="450" wmode="transparent" /]

 

[+] informació

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *