MANIFEST EN DEFENSA DE LA NOSTRA ESCOLA

Degut els fets ocorreguts el divendres 22 de març de 2019, la comissió permanent del Consell Escolar es va reunir el dijous 28 de març. Es va aprovar un manifest en defensa de la nostra escola. També es va comunicar al director de Serveis Territorials de Maresme-Vallès Oriental, Sr Pere Masó i Anglada i al conseller d’Educació, Sr Josep Bargalló i Valls.

MANIFEST:

MANIFEST PELS FETS OCURREGUTS EL DIA 22-3-2019
El divendres 22 de març al migdia es van personar els Mossos al nostre centre. Ens van informar que, seguint instruccions de Fiscalia, s’havia d’esborrar tota evidència de llaços grocs a la paret de la rampa d’entrada de l’escola. Aquesta mesura s’havia de portar a terme de forma immediata, amb la qual cosa, els mateixos Mossos van contactar amb la Policia Local per tal de fer venir personal de la Brigada Municipal a esborrar els llaços.
El mural de l’entrada a l’escola es va pintar el 30 de gener de 2018 en el marc del Dia de la Pau i la No Violència. Es va convidar als nens i nenes a expressar a través del dibuix el què significava la Pau per ells i elles. Entre els símbols que l’alumnat va pintar hi havia alguns llaços grocs.
Denunciem que amb l’Ordre de Fiscalia, es vulnera el dret a la llibertat d’expressió recollida a l’article 19 de la Declaració Universal dels Drets Humans. Però el fet que considerem més greu és que s’han eliminat les creacions artístiques d’alguns dels nostres alumnes.
La finalitat de l’escola és la formació integral de persones lliures que pensin per elles mateixes, responsables i reflexives, amb capacitat de conviure en la diversitat i reiterem el nostre compromís per seguir-ho fent possible.
Considerem que la mesura de la Fiscalia és coercitiva i intimidatòria envers a l’escola pública catalana i demanem al Govern explicacions sobre aquests fets.
Consell Escolar de l’escola Sagrada Família
Caldes d’Estrac, 29 de març de 2019