Torna l’hort a l’escola

Abans de les vacances de Setmana Santa, el Bernat Víctor (el pare) va remoure la terra amb el motocultor i hi va posar fems dels seus cavalls. D’aquesta manera, la terra es va airejar i alimentar durant totes les vacances.

La primera setmana tornant de vacances, el Ramon, que és un veí de La Llacuna i que cada curs ens ajuda amb l’hort, va posar al dia el dipòsit d’aigua i els tubs del rec automàtic. Aquesta setmana, ell va anar a comprar el planter i, avui divendres 6 de maig, hem fet la plantada de primavera. El procés que hem seguit per plantar ha estat el següent:

  1. Amb l’ajuda del punxó, hem fet el forat per plantar.
  2. Hem col·locat el planter a dins i l’hem ensorrat.
  3. Amb l’ajuda de les regadores, hem regat.

Cada classe ha plantat el següent:

  • Cicle Mitjà ha plantat plantes aromàtiques -menta, estèvia, julivert i espígol- i carbasses de cacauet.
  • Infantil ha plantat enciams
  • Cicle Inicial ha plantat maduixes i tomàquets xerry.
  • Cicle Superior ha plantat enciams i tomàquets de pera.

A partir d’ara, setmanalment, haurem de cuidar el nostre hort. Cada setmana, dues classes diferents hauran de regar-lo. I avui hem après un altra cosa molt important! El Ramon ens ha explicat un secret: l’hort se l’ha de mimar! És molt important dir coses boniques a les plantes perquè creixin sanes i fortes! També ens ha dit que hi ha gent que els posa música perquè siguin felices.

No volem acabar la publicació de l’hort sense agrair la tasca del Ramon i del Bernat. Moltíssimes gràcies a tots dos!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *