10 ANYS FENT EL PROJECTE TÈXTIL

Des de fa 10 anys, a l’escola hem fet el taller de tèxtil amb l’alumnat de primària. Cada trimestre, un grup dissenyava un projecte de tèxtil i d’aquesta manera aprenia a cosir a màquina. Aquest taller no s’hagués pogut fer sense la col·laboració de la Cecília González i la Maria Roca, veïnes de la Llacuna i antigues mares de l’escola.

Els últims cursos, hem pogut gaudir d’aquest projecte gràcies a la constància i el compromís de la Cecília , que ha compartit els seus coneixements i habilitats amb l’alumnat, deixant la seva petjada a l’escola en forma de projectes tèxtils elaborats al llarg dels anys.

Aquest curs, el projecte estrella que s’ha fet ha estat un Boc’n’roll. Es tracta d’un embolcall reutilitzable, fet amb un teixit apte per embolicar aliments i recobert amb una tela escollida per cada infant. Aquest projecte s’ha pogut relacionar amb el projecte d’Escola Verda, ja que volem fomentar la reducció de residus, fent petites accions com aquesta. Al tractar-se d’una peça tèxtil, es pot rentar a mà o a la rentadora i pot durar molts anys. D’aquesta manera, no generem un residu amb cada entrepà que mengem per esmorzar.

Així doncs, al llarg d’aquests 10 anys, la Cecília ha col·laborat fent tot tipus de projectes tèxtils:

– Monstres “menjaneguits” per treballar la bona convivència a les aules i la gestió de les emocions.

– Cortines per diferents espais de l’escola (aquest curs hem acabat les de la biblioteca!).

– La Vella Quaresma perquè els més petits puguin comptar les setmanes que falten per arribar a Pasqua.

– Una manta sensorial per la Llar d’Infants de La Llacuna.

– Un tapís de dibuixos per decorar les parets.

–  Petits monstres i mussols de peluix.

– Estovalles individuals.

– Bossetes per guardar material escolar petit i estoigs de tela.

– Jocs de taula.

– Entre d’altres.

Aquest dimecres vam acomiadar la Cecília, ja que vam fer l’última sessió de tèxtil del curs. De moment, farem una aturada i el pròxim curs no realitzarem aquest taller perquè la Cecília necessita dedicar-se plenament al seu negoci.

Moltes gràcies per tot el que ens has ensenyat i has aportat a l’escola, Cecília!

Fins aviat!

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà Els camps necessaris estan marcats amb *