Formació de mestres en Suport Vital Bàsic amb DEA

El juliol d’aquest any, l’Ajuntament de la Llacuna va dotar l’escola Vilademàger d’un equipament DEA portàtil. L’entitat CardioSOS, que és la responsable de distribuir aquests aparells per l’Anoia, ens va oferir una formació a l’equip de mestres per aprendre i posar en pràctica maniobres bàsiques que poden salvar vides.

Així doncs, el passat divendres, 10 de setembre, sis mestres de l’escola vam fer la formació de 6 hores de durada en Suport Vital Bàsic amb l’ús del DEA.

En aquesta formació, vam aprendre:

– A detectar quan una persona està inconscient
– A saber si una persona inconscient respira o no
– A engegar un protocol de reanimació d’una persona
– A utilitzar un DEA
– A detectar casos d’ennuegament parcial i total i actuar segons cada cas.
-A posar una persona en posició lateral de seguretat per esperar l’atenció mèdica necessària.

Va ser una formació molt útil i gratificant, ens va aportar molts coneixements nous i els vam poder posar en pràctica entre nosaltres o amb l’ajuda de ninots de goma.

1631613935927

Comencem el projecte de l’hort!

Aquesta setmana hem engegat el projecte de l’hort a l’escola, el qual ha estat impulsat pel Ramon Sabaté i coordinat per la mestra, Gemma Gabarró.

Fa unes setmanes, l’espai de l’hort va acondicionar-se per poder començar a plantar: S’hi van posar fems i es va remoure la terra. També es va instal·lar un sistema de rec. En aquest procés, també hi va col·laborar la família Víctor-Ferrer.

Gràcies a tota aquesta feina prèvia, ahir van començar a plantar enciams, albergínies, tomaqueres i alls els grups de Cicle Inicial i de Cicle Superior. Avui han continuat els grups d’Educació Infantil i de Cicle Mitjà. Cada classe ha anat a l’hort, ha après com es plantava, ha tret males herbes i ha regat.

A partir de la setmana que ve, organitzarem altra vegada els grups per seguir tenint cura de l’hort i regant les verdures plantades. També farem una sortida per visitar l’hort del Ramon properament.

 

1621439410631

Revisions odontològiques

Avui s’han fet a l’escola les revisions dentals dels grups de primer i sisè.
Aquestes revisions tenen com a objectiu prevenir o detectar precoçment possibles alteracions de la salut bucodental del nostre alumnat, com per exemple càries, malaltia en la geniva, maloclusió i altres patologies.

Ens ha atès l’Anna, odontòloga i mare d’un alumne de l’escola. Abans de les revisions individuals, ens ha explicat a les classes la importància de fer un bon rentat de dents i llengua, com es forma una càries i ens ha mostrat una dentadura per identificar els tipus de dents que tenim a la boca. Moltes gràcies Anna!

Bon cap de setmana!

PROGRAMA “AUTORS A LES AULES”

Avui, 3 de maig de 2021, l’alumnat de primària ha dut a terme una de les activitats literàries, promocionades pel Departament de Cultura, anomenada “Autors a les aules”. Aquest programa té com objectiu fomentar la lectura a les escoles.  Aquesta activitat pretén que els alumnes entrin en contacte directe amb els escriptors establint diàleg al voltant dels seus llibres i d’altres temes relacionats com, per exemple, conèixer la professió d’escriptor/a, el procés de creació d’un llibre o com funciona una editorial.

Nosaltres hem conegut l’autora Gemma Lienas a través de videotrucada. S’ha creat un clima bonic i acollidor. Ens ha explicat que té més de 90 llibres escrits entre moltes altres curiositats. A l’escola, hem llegit aquests tres llibres:
– La lluna en un cove (alumnat de 1r i 2n)
– Els ocells embogits (alumnat de 3r i 4t)
– Jo, en Watson i l’armari de la Jacqueline (alumnat de 5è i 6è)

Estem molt contents/es de fer activitats com a aquestes. L’escola Vilademàger seguirà buscant espais dedicats a fomentar la lectura i conèixer de més a prop la literatura catalana.

1620056514492

Sant Jordi 2021

La diada de Sant Jordi d’enguany ha estat una jornada plena d’activitats relacionades amb la llegenda i la tradició de Sant Jordi.

Al matí, cada grup estable ha fet manualitats relacionades amb la festivitat de Sant Jordi i també s’ha fet un gran mural col·lectiu al vestíbul de l’escola, en el qual s’han decorat els personatges de la llegenda, utilitzant diferents tècniques plàstiques. El resultat final ha quedat ESPECTACULAR!

manualitats-sant-jordi     IMG-20210423-132704

L’escola ha regalat a cada alumne/a un llibre. Els llibres regalats s’han llegit i treballat a les classes pel projecte d’Autors a les Aules, ja que la setmana que ve, l’autora Gemma Lienas, ens farà una visita virtual i aprofitarem per conèixer-la i fer-li preguntes sobre els llibres que hem llegit.

A la tarda, hem fet el lliurament de premis dels Jocs Florals, un petit concurs artístic i literari que hem organitzat a l’escola. Tots els dibuixos i textos presentats al concurs els hem recollit en aquest mural:

IMG-20210423-155358-2

A continuació, l’AMPA de l’escola, amb la col·laboració de l’Ajuntament de la Llacuna, ha organitzat la venda solidària de llibres de segona mà, roses, punts de llibre i penjolls per tal de recaptar diners per activitats escolars. Tota l’organització s’ha fet a l’aire lliure i tenint en compte totes les mesures de distància de seguretat i l’obligació de portar mascareta per fer una jornada bonica i segura.

Per últim, en les parades de llibres, l’alumnat de Cicle Superior ha venut el conte que han escrit i treballat a l’escola i del qual estan molt contents i contentes del resultat obtingut. Us donen les gràcies a tots els que heu col·laborat comprant-lo.

Gràcies per la vostra col·laboració.

Bon cap de setmana famílies!

COLÒNIES 20/21

Aquestes són les cares de felicitat que tenien els nens i nenes de l’escola el matí que vam arribar a la casa de colònies. L’alumnat de primària van estar tres dies i dues nits vivint aventures i convivint amb els seus companys i companyes, mentre que l’alumnat d’infantil ens van acompanyar l’endemà.

Les colònies d’infantil i de cicle inicial van tenir com a tema central aconseguir ser Bisbis, que són els aprenents de la Nana Bunilda, un personatge que els va ensenyar a transformar les pors en valentia, a través de diferents activitats per prendre consciència de les seves emocions.

Les colònies de cicle mitjà i cicle superior van tenir com a tema central The Big Adventure, una aventura plena d’emocions, potenciant el treball en equip i la cohesió de grup, mitjançant activitats com el rocòdrom, la pista d’obstacles, el tobogan vermell, el tir amb arc, l’equitació o el trekking nocturn.

A l’escola estem molt feliços d’haver apostat per les colònies d’enguany, ja que l’anterior any no es van poder fer, i pensem que han anat molt bé al nostre alumnat. Per una banda, han conviscut amb els seus companys i companyes i per altra banda, han pogut alliberar tensions després de tant temps de confinament.

 

ARRIBADA DEL REI CARNESTOLTES

EL REI CARNESTOLTES HA ARRIBAT 

I LA GRESCA HA COMENÇAT 

 

Aquesta tarda ha arribat el Rei Carnestoltes acompanyat de música i xerinola, a càrrec dels alumnes de 5è i 6è, i ens ha animat a sortir de les aules per explicar-nos que la setmana que ve, cada dia, haurem de venir a l’escola disfressats/des.

Com és tradició en la nostra escola, l’alumnat de cicle superior són els encarregats d’organitzar aquesta festa. Durant les sessions d’educació visual i plàstica han creat el Rei Carnestoltes i en les sessions de llengua catalana, han redactat el pregó i les consignes.

Les consignes són:

Bon cap de setmana!

 

RENOVACIÓ DE LLIBRES PER A LES BIBLIOTEQUES DEL CENTRE

Estem molt contents i contentes de comunicar que ja ens han arribat les dues caixes plenes de llibres que hem comprat amb l’aportació econòmica que ens ha donat l’Ajuntament de la Llacuna gràcies a la subvenció del Departament per tal de fomentar la lectura en llengua catalana i per ajudar al petit comerç.

Fa mesos que els mestres de l’escola estem revisant els llibres de la biblioteca per fer-ne una renovació. Ara podem dir que amb tots els llibres que hem seleccionat per cada edat no només podem omplir la biblioteca del centre, sinó que també, les biblioteques de les aules.

Volem donar les gràcies a l’Ajuntament de la Llacuna per pensar en nosaltres i fer-nos costat en l’educació dels nens i nenes del poble de la Llacuna.