RECEPTA SENZILLA I UNES POSTRES DELICIOSES

Els alumnes de 2n us convidem a cuinar.

Realitzar unes postres molt senzilles de fer:  LA GELATINA

Ingredients:

  • Un litre d’aigua
  • Gelatina en pols

Passes per fer la gelatina:

  • Afegir mig litre d’aigua a bullir.
  • Quan bulli afegir la gelatina en pols.
  • Remenar fins que es dissolgui.
  • Un cop dissolt afegir l’altre mig litre d’aigua (freda)
  • Ho posem en un recipient i ho deixem refredar.
  • Ho posem a la nevera mínim dues hores.
  • I a menjar!

Fem gelatina de maduixa

Fem gelatina de llimona

EN QUIN POT ESTÀ LA SAL?

Després de veure aquest vídeo, els nens i nenes de segons ens hem adonat que és important l’observació i la curiositat per entendre com funciona el món que ens envolta.

A classe hem realitzat un nou experiment. Utilitzant només l’observació hem esbrinat en quin pot hi ha sal, farina, sabó i gelatina (tot productes blancs) en la seva reacció al barrejar-los amb aigua.

EL CICLE DE L’AIGUA

Evaporació?  Condensació?  Precipitació?

Dia a dia aprenem paraules noves.

Amb la realització d’un senzill experiment els alumnes de 3r hem aprés que l’aigua està en moviment, descriu un cicle  anomenat cicle de l’aigua. Mitjançant aquest experiment hem pogut observar aquest fenòmen al pati de l’escola.