LOUISE BOURGEOIS

El passat divendres a la tarda vam fer una sessió de plàstica sobre la Louise Bourgeois, una astísta francesa. Vam descobrir la seva vida i trajectoria com a escultora i vam conèixer l’escultura exposada davant del museu Guggengheim a Bilbao, una aranya de 10 metres anomenada Maman en record a la seva mare.
A partir d’aquest relat cada alumne va disenyar una aranya amb diferents materials de l’escola pensant amb alguna dona que coneguessin o que haguèssim treballat dins el Projecte interdiscicplinar “Dones”.
El resultat ha sigut espectacular:

BIBLIOTECA DE LA DONA DE MALDÀ

Avui els nens i nenes de l’escola Maldanell hem visitat la biblioteca de la dona de Maldà. La Nadia i l’Iris ens han explicat l’origen de la Biblioteca i el seu funcionament. També ens han dit que és l’única de Catalunya d’aquestes característiques. Hem aprofitat per agafar en préstec llibres que treballarem a l’escola.
Moltes gràcies, Iris i Nadia per la vostra disposició!

FEM TEATRE

El passat 21 d’abril els alumnes de l’escola van realitzar una obra de teatre sobre la llegenda de sant Jordi.
Fer teatre a l’escola és un treball interdisciplinari en el qual practiques moltes competències de manera significativa i molt motivadora pels alumnes. Amb aquesta representació hem treballat l’expressió escrita, l’expressió oral, la lectura, l’expressió artística, l’expressió corporal…,però també l’empatia, el companyerisme, el treball en equip i la cohesió de grup.
A continuació teniu el resultat final del gran treball que han fet plegats:
“LA LLEGENDA DE SANT JORDI “VERSIÓ MALDANENCA”

SORTIM AL DIARI

Fa unes setmanes va venir a l’escola una periodista que ens va preguntar sobre la nostra experiència en una escola amb menys de 10 alumnes. Vam estar parlant una bona estona i ahir va sortir l’article publicat al diari.
Estem molt contents i contentes de l’article i de la nostra petita escola!!

EL PETIT BOSC

Aquest matí l’alumnat de l’escola Maldanell hem anat a la zona dels dipòsits d’aigua del poble on ens esperàven de l’ajuntament per plantar roures i alzines. Cada alumne ha pogut plantar dos arbres i després els hem pogut regar. Des de l’ajuntament ens han preparat un dossier on explica el projecte i hi ha informació sobre el roure i l’alzina. Ara haurem de visitar el petit bosc per observar la seva evolució, moltes gràcies a l’ajuntament de Maldà per l’oportunitat.

LES MALETES DEL CANVI

Aquest curs estem treballant les maletes del canvi.

Són unes maletes que ens ha portat la Biblioteca Tirant lo Blanc de Belianes.

En aquetes maletes hi ha libres, DVD, lamines… sobre la natura.

La nostra maleta és EL DIARI DELS NATURALISTES.

Vam fer una lectura dels llibres de la maleta. De vegades els llegim tots junts, amb parelles o perits grups.

 

 

 

 

 

 

 

Un dia, vam fer unes votacions sobre els llibres que ens van agradar més i aquest és el resultat.

Com veieu, el llibre més votat és L’hort del senyor Puig. Encara que els altres llibres també són molt bonics i molt interessants.

DONES QUE DONEN NOM A LLEIDA

Avui hem visitat l’exposicó “Dones que donen nom a Lleida” amb la visita guiada del propi autor, que ens ha explicat una pinzellada de cadascuna de les 12 dones i també ha apropfitat per explicar-nos la tècnica de dibuix que va utilitzar per fer els retrats.

Un cop hem arribat a l’escola hem decidit que escollirem cinc de les 12 dones per treballar-les més a fons dins el Projecte de ZER: Dones i també hem dibuixat seguint les instruccions de l’Armengol.