LECTURES AFRICANES A PRIMÀRIA

Els alumnes de primària hem acabat la lectura dels llibres que ens van portar els reis. Ambdós llibres estan relacionats amb el continent africà. I mentre els llegiem hem après diferents aspectes que giren al voltant d’aquest continent.
Els alumnes de cicle inicial hem descobert les mines antipersona i hem parlat sobre les adopcions a través del llibre “La meva germana Aixa” i els alumnes de cicle Mitjà i Superior hem deixat anar la nostra imaginació traslladant-nos a l’època dels esclaus africans amb el llibre “Tarek, el africano”. Hem gaudit llegint!!

SORTIDA A MENJAR LA MONA

Ja hem arribar al final del segon trimestre i el cos ens demandava poder-ho celebrar. Per això ho hem celebrat amb una sortida a l’ermita de Santa Joan!!!!
El dia ha començat a l’escola on hem revisat que no ens deixéssim res i hem començat la caminada, un cop hem arribat a Sant Joan hem esmorzat la mona que havíem fet el dia abans a l’escola, després ens hem dividit en grups per començar la gimcana, cada prova superada un gomet per l’equip.
Una prova consistia en solucionar el trencaclosques del mapa de Maldà, cada mapa situava un lloc important del poble i havien de buscar la fotografia per l’indret, un cop trobada la fotografia hi havia unes instruccions en anglès les quals havien de seguir.
Després hem parat una estona per dinar i jugar. Per acabar hem buscat ous de xocolata.
Hem acabat la jornada camí de l’escola on ens esperaven les famílies.
Hem gaudit del bon temps i ens ho hem passat molt bé!!!
Fins la tornada!!!

NINOTS I NINES D’ÀFRICA

Durant aquest mes de març i dins l’àrea d’educació visual i plàstica hem treballat el volum. Ho hem fet a través de l’elavoració de ninots i nines d’Àfrica. Primer vam fer l’esquelet amb fill ferro i després ho vam cobrir amb paper a tires i cola blanca; un cop sec ho vam pintar amb pintura i finalment vam agefir complements amb retoladors i llana.
El resultat és aquest:

TARDA CIENTÍFICA

Aquesta tarda els nens i nenes de l’escola hem rebut la visita d’una mare, la Laura, que ens ha explicat com funciona la fotosíntesi mitjançant un experiment amb plantes marines.
També ens ha portat calèndules i les hem plantat pel pati de l’escola per donar la benvinguda a la primavera.
Moltes gràcies Laura per la paciència!!!!

ELS COLORS DE L’ÀFRICA

Els més petits i petites de l’escola han treballat el llibre ” Els colors de l’Àfrica”, és un llibre que ens parla de l’amistat, els companys i la identificació dels sentiments. A més, ens ha servit per treballar l’expressió oral, l’educació plàstica i la identificació dels colors relacionats amb diferents indrets del món.
Molt bona feina!!!!

FESTA DE COMIAT I CARNAVAL

Avui al matí els alumnes de l’Escola Maldanell hem fet una festa ben gran.
Hem celebrat el carnaval i vestits d’africans i africanes hem sortit pel poble a fer molt soroll amb els tambors a ritme africà. Un cop acabada la rua ens hem reunit al pati de l’escola i hem esmorzat, entre el que podien menjar hi havia uns bunyols i unes galetes africanes que han fet la senyoreta Anna i la Sònia. Estaven boníssimes!!!!
Després del pati hem aprofitat per ballar i jugar i hem acabat el nostre carnaval cremant el Rei carnestoltes.
Aquesta divertida festa també ens ha servit per dir adéu a la Sònia, la nostra practicant, que ens ha acompanyat durant dos mesos. Li hem donat un petit detall perquè ens recordi ja que de ben segur que nosaltres la trobarem molt a faltar.
Ella també ens ha fet un regal a totes i tots. Moltes gràcies Sònia!!!!!

PAÏSOS D’ÀFRICA

El primer dia d’escola de l’any vam descobrir els regals que ens van portar els Reis Mags, un d’ells era un joc de taula que es diu “Los paises del Mundo”, aquest joc va causar furor a tots els alumnes de primària, va ser tant l’entusiasme que vam proposar de fer-ne un de semblant amb el països d’Àfrica, ja que aquest any el Projecte de la ZER es titula “Una ZER Mundial” i l’escola Maldanell som Àfrica.
L’activitat ha sigut molt engrescadora i el resultat excel·lent.
Vam triar les banderes dels països que treballaríem, les vam pintar, numerar i relacionar amb el País i la seva capital.

Un cop fetes les targetes vam situar cada país al mapa d’Àfrica i vam imprimir-lo per utilitzar-lo de taulell de joc. Vam dibuixar les caselles del taulell.

Vam redactar les instruccions de joc i vam dissenyar la capsa on el guardaríem.

També vam fer les fitxes personalitzades per tal de jugar.

I finalment, vam jugar!!!!!