CS- SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS
Com ja us han anticipat els companys i companyes de CM, els i les alumnes de CS vam voler aprofitar l’activitat que havien realitzat sobre jocs de taula i treballar l’estadística.
Gràcies a CM, vam conèixer conceptes molt nous que no havíem sentit mai com ara el tipus de variable (quantitativa o qualitativa), la mitjana aritmètica, la freqüència absoluta i la freqüència relativa, la moda, el rang i la mediana.
Si ho voleu saber, només us cal clicar les fotos.
CM- SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS
Del 21 al 29 de novembre hem celebrat la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR). Aquest any ha estat relacionada amb els residus invisibles, que són tots aquells residus que es generen per la fabricació d’un objecte, aquells que no veiem però que hi són!
En primer lloc vam conèixer què són els residus invisibles. Vam quedar molt sorpresos dels quilos de residus que hi ha darrere de cada objecte. A casa tots acumulem objectes que no els hi hem donat vida, ja siguin comprats o regalats.
A partir d’aquí cada cadascú de nosaltres va buscar tres objectes per casa, els quals no els hi hem donat l´ús que esperàvem. Amb ells vam fer un mural per reflexionar sobre la compra que a vegades fem i no és necessària.
Després de parlar sobre aquest tema, vam escollir un objecte que tots teníem a casa, com els jocs de taula. Vam anotar quins jocs de taula tenia cadascú. Va sortir una llista molt llarga! Un cop aquesta va estar feta, en grups vam comptar QUANTS JOCS iguals es repetien entre tots (és a dir, quantes vegades teníem el mateix joc entre tots). A l’acabar vam sumar tota la llista.
El resultat va ser impactant, ja que van sortir 53 jocs diferents, i un total de 164 repeticions. Es a dir, que tenim 164 jocs però en realitat, de diferents, només n’hi havia 53. Vam arribar a la conclusió que si realment tinguéssim 164 jocs diferents seria la canya! I que darrera d’aquesta quantitat de jocs iguals, també hi ha molts residus invisibles.
I d’aquí va sortir la idea: si tinguéssim una biblioteca de jocs podríem jugar a molts jocs diferents, i alhora, no ens caldria comprar tants jocs, i per tant, reduiríem el consum.
Llavors vam descobrir que a Barcelona existeix un lloc que es diu La Biblioteca de les coses, i que realment moltes coses que en fem poc ús no els les caldria comprar, sinó “llogar” gratuïtament (com els llibres de la biblioteca).
Així doncs, la proposta que ens va sortir amb tot això, va ser que podríem fer la “Biblioteca de jocs i llibres de cicle mitjà”.
Cada un de nosaltres va portar jocs i llibres de casa seva, i els caps de setmana, ens els intercanviarem i així podrem gaudir de jocs diferents, ens ho passarem bé i no caldrà comprar més jocs nous.
A més a més, tenim previst fer un catàleg, per formalitzar aquesta activitat i així anotar el préstec que anem fent. Més endavant ja us ensenyarem el nostre banc de llibres i jocs.
Us ha agradat el que hem fet aquesta setmana de prevenció de residus?!
(A més a més els companys i companyes de cicle superior han aprofitat les dades de la nostra activitat del joc, per treballar l’estadística). Ho veureu a la següent entrada del bloc.
LIP DUB SETMANA EUROPEA DE PREVENCIÓ DE RESIDUS
Els i les alumnes de CS hem volgut fer un lip dub com una activitat emmarcada dins de la Setmana Europea de Prevenció de Residus (SEPR). L’hem fet amb moltes ganes i il·lusió i esperem que us agradi!
CLEAN UP DAY
El divendres dia 9 d’octubre, els nens, les nenes i les mestres de l’escola el Tallat vam participar en la iniciativa Let’s clean up Europe.
Let’s clean up Europe és una acció comuna a tot Europa per conscienciar sobre la quantitat de residus que llencem de forma incontrolada a la natura i promoure accions de sensibilització a través de la recollida d’aquests residus abocats il·legalment als boscos, platges, marges de rius, etc.
Vam sortir en grups estables per diferents indrets del municipi (el pati, la plaça, els camins i carrers del voltant de l’escola…) amb la intenció de deixar-los ben nets i llustrosos i així ho vam fer!
Us deixem unes fotografies de l’activitat.