LA BIBLIOTECA I L’ESCOLA

El passat mes d’octubre, l’Elena Català, mestra de l’escola va escriure un article per la revista que publica la biblioteca Josep Vallverdú de Sant Martí, us el compartim:

A l’escola ens encanta llegir, és una part molt important de la nostra feina i és clar, ho volem fer de la millor manera possible per tal de que l’alumnat rebi un bon exemple i adquireixi el gust per la lectura. És per això que l’afirmació adaptada “qui té una biblioteca a prop, té un tresor” pren molt sentit quan estem treballant a l’escola. 

 

A Sant Martí tenim la sort de comptar amb la biblioteca local i també la de les localitats de la vora, per això mateix no deixem d’aprofitar els recursos que ens ofereix per treballar la lectura a les aules. I no és tan sols una qüestió de recursos ja que poder comptar amb la biblioteca significa tenir un munt de possibilitats a l’hora de crear activitats, generar espais d’aprenentatge diversos, envoltar-nos de la cultura local i obrir els ulls al món des de la mateixa aula. 

 

Les activitats d’ensenyament- aprenentatge relacionades amb la biblioteca son des de fer-hi visites periòdiques, de ben petits fins als més grans, la cessió de llibres variats i actualitzats per a l’aula, creació de clubs de lectura i fins i tot aprendre a fer servir el servei de préstec eBiblio. Els objectius, més enllà d’aprendre a llegir i desenvolupar el gust per la lectura també és valorar allò que tenim a prop i saber cuidar-ho, utilitzar-ho i aprofitar-ho. 

Enguany es crearà un club de lectura d’àlbums il·lustrats, a partir d’una proposta i els préstecs de la biblioteca de Belianes i també es faran treballs específics sobre Josep Vallverdú i Guillem Viladot. Comptem amb una gran varietat de recursos que la mateixa biblioteca de Sant Martí ens ofereix i és clar, aquesta oportunitat no es pot deixar escapar! 

 

Elena Català Osete, mestra de l’escola El Tallat